неделя, 5 февруари 2017 г.

* МЪФИНИ " БАРНИ " *




*  МЪФИНИ  " БАРНИ "  *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /















     Тези мъфини съм правила хиляди пъти, защото са ми любими. Различни са от другите, понеже в тях има грис, който се усеща при хапване и има едно особено хрупкане. Ами не може да се опише точно - трябва да се опита. А относно пълнежа - кой каквото предпочита. Шоколад, домашно сладко, мммм.... с всичко са хубави. Винаги правя поне двойна доза.


ПРОДУКТИ

*   150 г захар;
*   2 пакетчета ванилова захар;
*   2 яйца;
*   200 г заквасена сметана;
*   10 с. л. олио (90 мл);
*   150 г брашно;
*   150 г грис;
*   1 бакпулвер (10 г);

Още: 
*   течен шоколад или сладко;

ПРИГОТВЯНЕ

  Разбиват се яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавя се олиото при непрекъснато бъркане. Следва заквасената сметана, брашното с бакпулвера в него и гриса. Продължава се бъркането до получаване на хомогенна смес. 

   От сместа се сипва във форми за мъфини (хартиени или силиконови), като не се пълнят до горе, а малко над половината. В центъра на всяка мъфина се слага течен шоколад или сладко. 

 Мъфините се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна до готовност. Ако желаете, може да украсите, като вложите фантазия.
От тази доза излизат 15 мъфина.

   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.


ДА ВИ Е СЛАДКО !



                               






СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА

СЛАГА СЕ И ВАНИЛОВАТА ЗАХАР И ОЛИОТО

СЛЕДВА ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА


ДОБАВЯ СЕ И ГРИСА


ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СЕ НАСИПВА ВЪВ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ


В ЦЕНТЪРА НА ВСЯКА МЪФИНА СЕ СЛАГА  СЛАДКО


ИЛИ ТЕЧЕН ШОКОЛАД


ПЕКАТ СЕ ДО ГОТОВНОСТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯНА НА 180 ГРАДУСА ФУРНА


ХАПВАТ СЕ С АПЕТИТ




























Рецептата е на Ваня Джорджевич.






Няма коментари:

Публикуване на коментар