неделя, 5 февруари 2017 г.

МЪФИНИ " БАРНИ "




=  МЪФИНИ  " БАРНИ "  =


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /










      Тези мъфини съм правила хиляди пъти, защото са ми любими. Различни са от другите, понеже в тях има грис, който се усеща при хапване и има едно особено хрупкане. Ами не може да се опише точно - трябва да се опита. А относно пълнежа - кой каквото предпочита. Шоколад, домашно сладко, мммм.... с всичко са хубави. Винаги правя поне двойна доза.
А ето и рецептата, която е на Ваня Джорджевич.

ПРОДУКТИ

150 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар
2 яйца
200 гр. заквасена сметана
10 с. л. олио ( 90 мл. )
150 гр. брашно
150 гр. грис
1 бакпулвер ( 10 гр.)

Още: 
течен шоколад или сладко

ПРИГОТВЯНЕ

Разбиват се яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавя се олиото при непрекъснато бъркане. 
Следва заквасената сметана, брашното с бакпулвера в него и гриса. Продължава се бъркането до получаване на хомогенна смес. 
От сместа се сипва във форми за мъфини ( хартиени, силиконови и др. ), като не се пълнят до горе, а малко над половината. 
В центъра на всяка мъфина се слага течен шоколад или сладко. 
Мъфините се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна до готовност. Ако желаете, може да украсите, като вложите фантазия.
От тази доза излизат 15 мъфинки.


ДА ВИ Е СЛАДКО !



                               






СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА

СЛАГА СЕ И ВАНИЛОВАТА ЗАХАР И ОЛИОТО

СЛЕДВА ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА

ДОБАВЯ СЕ И ГРИСА


ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СЕ НАСИПВА ВЪВ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ


В ЦЕНТЪРА НА ВСЯКА МЪФИНА СЕ СЛАГА СЛАДКО

ИЛИ ТЕЧЕН ШОКОЛАД

ПЕКАТ СЕ ДО ГОТОВНОСТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯНА НА 180 ГРАДУСА ФУРНА


ХАПВАТ СЕ С АПЕТИТ




























Няма коментари:

Публикуване на коментар