събота, 11 февруари 2017 г.

КАРАМЕЛИЗИРАНИ МОРКОВЕНИ ПРЪЧИЦИ




=  КАРАМЕЛИЗИРАНИ
 МОРКОВЕНИ ПРЪЧИЦИ  =












   Това са едни пръчици от моркови, които са карамелизирани и са подходящи за гарнитура на различни ястия. Много добре си паснаха с печеното агнешко с портокали, което приготвих и за което рецептата е тук. Подходящи са и за други видове месо, но все пак всичко зависи и от вкуса. 


ПРОДУКТИ

Около 400 гр. моркови
1 чаена лъж. захар
краве масло около една супена лъжица
3/4 каф. ч. горща вода
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ

Морковите се нарязват на тънки пръчици ( аз използвах приставка на робота ). 
В тиган с незалепващо покритие се слага захарта и се карамелизира. Сипва се водата и се бърка. Слага се кравето масло и отново се разбърква до пълното му разтопяване. Добавят се морковите и сол на вкус. Върху тигана се слага капак, за да се задушат морковчетата, като периодично се разбърква докато омекнат. 
Поднасят се като гарнитура към различни ястия, като може да се аранжират със стръкче магданоз. 










СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


МОРКОВИТЕ СЕ БЕЛЯТ



НАРЯЗВАТ СЕ НА ПРЪЧИЦИ



ЗАХАРТА СЕ КАРАМЕЛИЗИРА



СИПВА СЕ ГОРЕЩАТА ВОДА И СЕ ДОБАВЯ МАСЛОТО



СЛАГАТ СЕ МОРКОВИТЕ И СОЛ НА ВКУС



ЗАДУШАВАТ СЕ С КАПАК



СВАЛЯТ СЕ ОТ КОТЛОНА, СЛЕД КАТО ОМЕКНАТ



АРАНЖИРА СЕ С МАГДАНОЗ



















  





Няма коментари:

Публикуване на коментар