събота, 11 февруари 2017 г.

* КАРАМЕЛИЗИРАНИ МОРКОВЕНИ ПРЪЧИЦИ *




*  КАРАМЕЛИЗИРАНИ
 МОРКОВЕНИ ПРЪЧИЦИ  *













   Това са едни пръчици от моркови, които са карамелизирани и са подходящи за гарнитура на различни ястия. Много добре си паснаха с печеното агнешко с портокали, което приготвих и за което рецептата е тук. Подходящи са и за други видове месо, но все пак всичко зависи и от вкуса. 


ПРОДУКТИ

*   Около 400 г моркови;
*   1 ч.л. захар;
*   краве масло около една супена лъжица;
*   3/4 каф. ч. горeща вода;
*   сол на вкус;

ПРИГОТВЯНЕ

  Морковите се нарязват на тънки пръчици (аз използвах приставка на робота). 
 В тиган с незалепващо покритие се слага захарта и се карамелизира. Сипва се водата и се бърка. Слага се кравето масло и отново се разбърква до пълното му разтопяване. Добавят се морковите и сол на вкус. Върху тигана се слага капак, за да се задушат морковите, като периодично се разбърква докато омекнат. 
   Поднасят се като гарнитура към различни ястия, като може да се аранжират със стръкче магданоз. 

    Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.









СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


МОРКОВИТЕ СЕ БЕЛЯТ



НАРЯЗВАТ СЕ НА ПРЪЧИЦИ



ЗАХАРТА СЕ КАРАМЕЛИЗИРА



СИПВА СЕ ГОРЕЩАТА ВОДА И СЕ ДОБАВЯ МАСЛОТО



СЛАГАТ СЕ МОРКОВИТЕ И СОЛ НА ВКУС



ЗАДУШАВАТ СЕ 



СВАЛЯТ СЕ ОТ КОТЛОНА, СЛЕД КАТО ОМЕКНАТ



АРАНЖИРА СЕ С МАГДАНОЗ



















  





Няма коментари:

Публикуване на коментар