понеделник, 20 февруари 2017 г.

ЛЕСНИ И ВКУСНИ МИЛИНКИ

=  ЛЕСНИ И ВКУСНИ МИЛИНКИ  =

/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /               Тези милинки съм правила доста пъти, защото стават бързо и са много лесни. Вкусни са и са добър вариант за топла и приятна закуска със семейството през уикенда например. Из цялата кухня се носи аромат на масло и не трябва нищо в допълнение, освен чаша айрян. Опитайте.
Рецептата е на Ваня Джорджевич.


ПРОДУКТИ

2 яйца
350 - 400 гр. сирене
200 мл. прясно мляко
100 гр. масло
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
470 гр. брашно
1 кубче мая от 42 грама

Още:

150 гр. кисло мляко
2 яйца


ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта и 3 - 4 лъжици брашно. Оставя се на топло, за да се активира. 
В дълбок съд се разбиват двете яйца. Добавя се натрошеното сирене, солта и шупналата вече мая. На етапи се прибавя пресятото брашно, като се бърка с дървена лъжица, до получаване на тесто, което е доста лепкаво, но това да не ви притеснява. 
Кравето масло се разтопява, а фурната се включва на 180 градуса да загрява. 
От тестото, без да се изчаква, се правят топчета с големина на голям орех, като при оформянето им се топят ръцете в маслото. Топчетата се подреждат в тава с диаметър 28 см. на дъното и по стените на която има леко намаслена хартия за печене.
Двете яйца се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко и останалото разтопено краве масло. С тази смес се заливат милинките и без да се чака, се слагат във фурната. Пекат се до златисто. 
Стъпките по приготвянето може да видите в следващите снимки. 

ДА ВИ Е ВКУСНО !ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТДОБАВЯТ СЕ СИРЕНЕТО И СОЛТА СЛЕДВА ШУПНАЛАТА МАЯНА ЕТАПИ СЕ СИПВА И ПРЕСЯТОТО БРАШНО, КАТО СЕ БЪРКА С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА


ПОЛУЧАВА СЕ ЛЕПКАВО ТЕСТОТАВАТА СЕ ПОКРИВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕКРАВЕТО МАСЛО СЕ РАЗТОПЯВАОТ ТЕСТОТО СЕ КЪСАТ ТОПЧЕТА С НАМАСЛЕНИ РЪЦЕ, КОИТО СЕ ПОДРЕЖДАТ В ТАВАТАОСТАНАЛОТО МАСЛО СЕ СМЕСВА С ЯЙЦАТА И КИСЕЛОТО МЛЯКО И СЕ ЗАЛИВАТ МИЛИНКИТЕПЕКАТ СЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ


Няма коментари:

Публикуване на коментар