понеделник, 20 февруари 2017 г.

* ЛЕСНИ И ВКУСНИ МИЛИНКИ *





*  ЛЕСНИ И ВКУСНИ МИЛИНКИ  *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /















    Тези милинки съм правила доста пъти, защото стават бързо и са много лесни. Вкусни са и са добър вариант за топла и приятна закуска със семейството през уикенда например. Из цялата кухня се носи аромат на масло и не трябва нищо в допълнение, освен чаша айрян. Опитайте!



ПРОДУКТИ

*   2 яйца;
*   350 - 400 г сирене;
*   200 мл прясно мляко;
*   100 г масло;
*   1 ч.л. сол;
*   1 ч.л. захар;
*   470 г брашно;
*   1 кубче мая от 42 г;

Още:

*   150 г кисело мляко;
*   2 яйца;


ПРИГОТВЯНЕ

  Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта и 3-4 лъжици брашно. Оставя се на топло, за да се активира. 
 В дълбок съд се разбиват двете яйца. Добавят се натрошеното сирене, солта и шупналата вече мая. На етапи се прибавя пресятото брашно, като се бърка с дървена лъжица до получаване на тесто, което е доста лепкаво, но това да не ви притеснява. 
 Кравето масло се разтопява, а фурната се включва на 180 градуса да загрява. 
От тестото, без да се изчаква, се правят топчета с големина на голям орех, като при оформянето им се топят ръцете в маслото. Топчетата се подреждат в тава с диаметър 28 см,  на дъното и по стените на която има леко намаслена хартия за печене.
  Двете яйца се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко и останалото разтопено краве масло. С тази смес се заливат милинките и без да се чака се слагат във фурната. Пекат се до златисто. 

   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.

Стъпките по приготвянето може да видите в следващите снимки. 

ДА ВИ Е ВКУСНО !



ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТ



ДОБАВЯТ СЕ СИРЕНЕТО И СОЛТА 







СЛЕДВА ШУПНАЛАТА МАЯ



НА ЕТАПИ СЕ СИПВА И ПРЕСЯТОТО БРАШНО, КАТО СЕ БЪРКА С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА


ПОЛУЧАВА СЕ ЛЕПКАВО ТЕСТО



ТАВАТА СЕ ПОКРИВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ



КРАВЕТО МАСЛО СЕ РАЗТОПЯВА



ОТ ТЕСТОТО СЕ КЪСАТ ТОПЧЕТА С НАМАСЛЕНИ РЪЦЕ, КОИТО СЕ ПОДРЕЖДАТ В ТАВАТА



ОСТАНАЛОТО МАСЛО СЕ СМЕСВА С ЯЙЦАТА И КИСЕЛОТО МЛЯКО И СЕ ЗАЛИВАТ МИЛИНКИТЕ



ПЕКАТ СЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ

















Рецептата е на Ваня Джорджевич.








Няма коментари:

Публикуване на коментар