понеделник, 27 февруари 2017 г.

* МЪФИНИ С КОЛБАС, СИРЕНЕ И МАСЛИНИ *




*  МЪФИНИ С КОЛБАС, СИРЕНЕ И МАСЛИНИ  *



/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /













  Редовно се чудя какво да направя за домашните. Забелязах обаче, че разните видове солени мъфини, общо взето с каквото има на момента в хладилника, много се харесват. 
Това са едни от мъфините, които си хапваме с удоволствие.


ПРОДУКТИ

*   4 яйца;
*   260 г кисело мляко;
*   130 мл олио;
*   450 гр брашно;
*   1 ч.л. сода бикарбонат;
*   120 г колбас по избор (в моя случай                        луканков салам);
*   120 г обезкостени маслини; 
*   170 г сирене;
*   чубрица;
*   розмарин;
*   сол на вкус;


ПРИГОТВЯНЕ


    Колбасът и маслините се нарязват. Натрошава се сиренето. В купа се разбиват яйцата. Содата се гаси в киселото мляко и се изсипва в яйцата. Добавя се и олиото. Следват сиренето, маслините и колбасът. Сместа се обърква добре.
Постепенно се прибавя пресятото брашно, като бъркането с лъжица продължава до усвояването му. Получава се гъста и лепкава смес. Посолява се на вкус (внимавайте да не пресолите, ако сиренето и маслините са солени). Слагат се подправки по избор. Аз сложих чубрица и розмарин. 
  Добре разбърканата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, които са намазани с олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, което отнема около 50 - 55 минути.

  Мъфините се хапват топли (въпреки, че и студени са вкусни) с чаша айрян или друго по избор.
 В следващите снимки е показан нагледно начинът на приготвяне.  

   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.


ДОБЪР АПЕТИТ !







КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА СИТНО



СИРЕНЕТО СЕ НАТРОШАВА



ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТ



ДОБАВЯ СЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО, С ИЗГАСЕНАТА В НЕГО СОДА, КАКТО И ОЛИОТО



СИПВА СЕ СИРЕНЕТО



СЛЕДВАТ КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ





СМЕСТА СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ



ПОСТЕПЕННО СЕ ПРИБАВЯ И ПРЕСЯТОТО БРАШНО



ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ С ЛЪЖИЦА



ПОЛУЧАВА СЕ ГЪСТА ЛЕПКАВА СМЕС



ОВКУСЯВА СЕ С ПОДПРАВКИ НА ВКУС



СИЛИКОНОВИ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО



СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ В ТЯХ, КАТО НЕ СЕ ПЪЛНЯТ СЪВСЕМ ДО ГОРЕ



МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 180 ГРАДУСА В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА ЗА ОКОЛО 50 - 55 МИНУТИ







ПОДНАСЯТ СЕ ТОПЛИ




  

  




    



Няма коментари:

Публикуване на коментар