понеделник, 27 февруари 2017 г.

МЪФИНИ С КОЛБАС, СИРЕНЕ И МАСЛИНИ




=  МЪФИНИ С КОЛБАС, СИРЕНЕ И МАСЛИНИ  =


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /













      Редовно се чудя какво да направя за хапване за моето злоядо дете. Забелязах обаче, че разните видове солени мъфини, общо взето с каквото има на момента в хладилника, той много харесва. Е не може все на пици да кара :)
Това са едни от мъфините, които няколко пъти съм му правила и които си хапва с удоволствие.


ПРОДУКТИ

4 яйца
260 гр. кисело мляко
130 мл. олио
450 гр. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
120 гр. колбас по избор ( в моя случай   луканков салам )
120 гр. обезкостени маслини 
170 гр. сирене
чубрица
розмарин
сол на вкус




ПРИГОТВЯНЕ


Първо се нарязват колбасът и маслините. Натрошава се сиренето. 
В купа се разбиват яйцата. Содата се гаси в киселото мляко и се изсипва в яйцата. Добавя се и олиото. Следват сиренето, маслините и колбаса. Сместа се обърква добре.
Постепенно се прибавя пресятото брашно, като бъркането с лъжица продължава до усвояването му. Получава се гъста и лепкава смес. Посолява се на вкус ( внимавайте да не пресолите, ако сиренето и маслините са солени ). Слагат се подправки по избор. Аз сложих чубрица и розмарин. 
Добре разбърканата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, които са намазани с олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, което отнема около 50 - 55 минути.
Мъфините се хапват топли ( въпреки, че и студени са вкусни ) с чаша айрян или друго по избор.
В следващите снимки е показан нагледно начинът на приготвяне.  


ДОБЪР АПЕТИТ !







КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА СИТНО



СИРЕНЕТО СЕ НАТРОШАВА



ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТ



ДОБАВЯ СЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО, С УГАСЕНАТА В НЕГО СОДА, КАКТО И ОЛИОТО



СИПВА СЕ СИРЕНЕТО



СЛЕДВАТ КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ





СМЕСТА СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ



ПОСТЕПЕННО СЕ ПРИБАВЯ И ПРЕСЯТОТО БРАШНО



ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ С ЛЪЖИЦА



ПОЛУЧАВА СЕ ГЪСТА ЛЕПКАВА СМЕС



ОВКУСЯВА СЕ С ПОДПРАВКИ НА ВКУС



СИЛИКОНОВИ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО



СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ В ТЯХ, КАТО НЕ СЕ ПЪЛНЯТ СЪВСЕМ ДО ГОРЕ



МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 180 ГРАДУСА В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА ЗА ОКОЛО 50 - 55 МИНУТИ







ПОДНАСЯТ СЕ ТОПЛИ




  

  




    



Няма коментари:

Публикуване на коментар