сряда, 15 февруари 2017 г.

* ЧУДО *






*  ЧУДО   *












      Това е сладкиш, който би се харесал много на хората, обичащи крем-пудинг, защото половината от него е точно пудинг. 
Направата му не е нещо сложно, така че ако това е вашият сладкиш, пригответе си го. Рецептата е на Ваня Джорджевич, но аз съм я променила за форма  28 см. 



ПРОДУКТИ

ЗА БЛАТА:

*   2 яйца;
*   240 г захар;
*   300 мл прясно мляко;
*   150 мл олио;
*   210 г брашно;
*   1 пакетче бакпулвер;
*   около 100 г смлени орехи;

ЗА КРЕМА:

*   4 - 5 пакетчета пудинг ванилия от по 37 г 
    (общо 166 г);
*   1350 мл прясно мляко;
*   150 гр меко краве масло;
*   12 с.л. захар;
*   3 пакетчета ванилова захар;

За украса - продукти пожелание.
Може да се сложат плодове, смлени орехи, кокосови стърготини, настърган шоколад или каквото ви хрумне и обичате. 


ПРИГОТВЯНЕ

  Преди да се започне приготвянето на блата, фурната се включва на 180 градуса да загрява.
Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се олиото, прясното мляко, пресятото брашно с бакпулвера, както и смлените орехи.  Разбива се добре до пълно хомогенизиране. 

  Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма за торта със свалящи се стени и с диаметър 28 см. Пече се във вече загрятата фурна до готовност. След като е готов, се оставя да изстива без да се вади от формата. 

   Докато блатът се пече, се загрява на котлона 1 литър от млякото. Пудингът, захарта и ваниловата захар се разтварят в останалите 350 мл мляко. След като млякото заври, в него се изсипва сместа и се бърка докато сместа отново заври. Веднага след това се сваля от котлона и се остава да изстине. Трябва да се има предвид, че може да хване коричка, затова се бърка от време на време. 
 Мекото краве масло се разбива и към него се изсипва охладеният крем. Разбива се до получаване на гладък крем, който се разпределя върху блата. 
   Така приготвеният десерт се слага в хладилник за 2-3 часа, изважда се от формата и се декорира пожелание.   
  
    Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



ДА ВИ Е СЛАДКО !
















   
















1 коментар: