събота, 18 февруари 2017 г.

* КАРТОФЕН ПАЙ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ *





*  КАРТОФЕН ПАЙ 
       СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ *


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /












   Вкусен картофен пай, пълен с зеленчуци. Страхотен аромат и вкус. Разбира се, ако не искате да е само с картофи и зеленчуци, може да сложите и кайма, бекон или някакво пушено филе. 
  Приготвянето е лесно, но ще ви трябва разглобяема форма за торта. 
 И така, ето ги продуктите, които аз използвах, с уговорката, че и със зеленчуците може да се прояви фантазия и да са различни от посочените. 

ПРОДУКТИ


*   14 - 15 средно големи картофа;
*   2  - 3 пиперки;
*   около 10 бр. гъби;
*   1 буркан грах консерва;
*   шепа обезкостени маслини;
*   връзка зелен лук;
*   магданоз;
*   сол;
*   черен пипер;
*   чубрица;

ПРИГОТВЯНЕ


   От картофите се отделят 2 -3 и останалите се обелват и сваряват. Още топли се намачкват и овкусяват със сол, черен пипер и чубрица на вкус.
  Тортената форма се приготвя, като се покрива дъното и стените и с леко намазнена хартия за печене. По - голяма част от картофената смес се изсипва на дъното на формата, като се оформя така, че да покрие дъното и стените. 

   Приготвя се плънката, като се задушават в малко мазнина връзката зелен лук, нарязан на ситно, нарязаните пиперки и наситнените гъби. След като се задушат, свалят се от котлона и се прибавят нарязаните маслини, консервата грах и магданоз.

    Плънката се овкусява и се изсипва върху картофената смес. Притиска се и отгоре и се изсипва заделената част картофена смес, за да се покрие. Заглажда се добре. 
 2 - 3 сурови картофа се нарязват на тънки шайби и се редят върху пая, като се намазват с олио. 

   Паят се пече на 190 градуса до запичане на суровите картофи. Той трябва да е изстинал, за да се извади от формата. 

 Рецептата нагледно може да видите в следващите  снимки.

   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.


ДОБЪР АПЕТИТ !     









СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


ЧАСТ ОТ СВАРЕНИТЕ, НАМАЧКАНИ И ОВКУСЕНИ КАРТОФИ СЕ РАЗСТИЛАТ НА ДЪНОТО И ПО СТЕНИТЕ НА ТОРТЕНАТА ФОРМА


ЗАДУШАВАТ СЕ ЗЕЛЕНИЯТ ЛУК, ПИПЕРКИТЕ И ГЪБИТЕ, НАРЯЗАНИ НА СИТНО. СВАЛЯТ СЕ ОТ КОТЛОНА И СЕ ДОБАВЯТ МАСЛИНИТЕ И КОНСЕРВАТА ГРАХ И МАГДАНОЗ. ОВКУСЯВА СЕ. 


ПЛЪНКАТА СЕ ИЗСИПВА ВЪРХУ КАРТОФИТЕ, КАТО СЕ ПРИТИСКА


ВЪРХУ ПЛЪНКАТА СЕ ИЗСИПВАТ ОСТАНАЛИТЕ СВАРЕНИ КАРТОФИ И СЕ ЗАГЛАЖДА 


ДВА - ТРИ СУРОВИ КАРТОФА СЕ НАРЯЗВАТ НА ТЪНКИ ШАЙБИ И СЕ ПОДРЕЖДАТ ОТГОРЕ


ПЕЧЕ СЕ НА 190 ГРАДУСА ДО ЗАПИЧАНЕ НА СУРОВИТЕ КАРТОФИ

































     
   



Няма коментари:

Публикуване на коментар