понеделник, 26 февруари 2024 г.

* КАРТОФЕНИ ГОФРЕТИ *

 


*   КАРТОФЕНИ ГОФРЕТИ   *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /












ПРОДУКТИ:


*   600 - 700 г картофи;

*   4 яйца;

*   3 - 4 с. л. брашно;

*   1 с. л. сол;

*   смлян черен пипер на вкус;

*   магданоз;

*   олио за намазване;


ПРИГОТВЯНЕ:


   Картофите се настъргват и измиват от нишестето. Оставят се, за да се отцедят добре. През това време се разбиват яйцата със солта. Добавя се ситно нарязаният магданоз и черният пипер. Яйчената смес се прибавя към отцедените картофи. Сместа се разбърква добре. Слага се и брашното. 

  С черпак се взема от сместа и се разпределя равномерно в загрелия гофретник, който е леко намазан с олио. 

   Картофените гофрети се пекат до готовност. Сервират се топли, поръсени с магданоз и сос пожелание. Могат да се сервират като гарнитура към месно ястие. 



 Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.


      

ДА ВИ Е ВКУСНО !








Картофите се настъргват и измиват от нишестето. Оставят се да се отцедят добре. 


През това време се разбиват яйцата със солта.


Добавя се ситно нарязаният магданоз и черният пипер.


Яйчената смес се прибавя към отцедените картофи. 


Сместа се разбърква добре.


Прибавя се брашното.


С черпак се взема от сместа и се разпределя равномерно в загрелия гофретник, който е леко намазан с олио.


Картофените гофрети се пекат до готовност. Сервират се топли, поръсени с магданоз и сос пожелание.












Няма коментари:

Публикуване на коментар