понеделник, 19 февруари 2024 г.

* СВИНСКО МЕСО С ГЪБИ И СМЕТАНА *

 

*  СВИНСКО МЕСО 

С ГЪБИ И СМЕТАНА  *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /











ПРОДУКТИ:


  Количеството на продуктите е ориентировъчно. Може да се сложи повече месо, по - малко гъби или каквото количество и съотношение решите. Понякога добавям зелен лук, друг път не. Както се казва, кой каквото обича. 


*   1, 5 - 2 кг свинско месо;

*   600 - 700 г гъби;

*   400 г сметана;

*   сол;

*   черен пипер;

*   розмарин или магданоз пожелание;

*   зелен лук, отново пожелание;

*   олио или свинска мас;


ПРИГОТВЯНЕ:


   Месото се нарязва на парчета. Запържва се в сгорещената мазнина. Посолява  се със сол и черен пипер на вкус. Ако ще се слага зелен лук, сега е моментът. 

    Гъбите се измиват, обелват и нарязват на едро. Когато месото е почти готово, те се добавят и всичко се разбърква. Когато водата, която са пуснали гъбите, се поизпари, се прибавя и заквасената сметана. Отново се рабърква и оставя да покъкри още малко на слаб огън, като периодично се разбърква.

   Ястието се сервира, поръсено с нарязан  магданоз или розмарин. Поднася се топло. 


  Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



ДОБЪР АПЕТИТ !






Месото се нарязва на парчета. Запържва се в сгорещената мазнина. Добавят се сол и черен пипер на вкус. 




Гъбите се измиват, обелват и нарязват на едро. Когато месото е почти готово, те се добавят и всичко се разбърква.



Бърка се периодично.



Когато водата, която са пуснали гъбите, се поизпари, се прибавя и заквасената сметана.


Отново се рабърква и оставя да покъкри още малко на слаб огън, като периодично се разбърква.






Ястието се сервира, поръсено с нарязан  магданоз или розмарин. Поднася се топло. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар