сряда, 28 февруари 2024 г.

* КРЕНВИРШКИ *

 

*   КРЕНВИРШКИ   *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /















    Кренвиршките са една от любимите закуски на децата вкъщи. В рецептата не посочвам количество от използваните продукти, понеже всичко зависи от вкуса. Кренвирши обикновено купувам от тънките, които продават в Лидл. От останалите продукти се слага толкова, колкото решите и обичате. Понякога слагам и кисели краставички, топено сирене и др. Зависи какво им се яде на децата. Общо взето: сложете от това, което обичате и толкова, колкото обичате 😍.


ПРОДУКТИ:


*   1 пакет бутер тесто;

*   кренвирши;

*   лютеница;

*   кашкавал;

*   обезкостени маслини;

*   чубрица;

*   розмарин;

*   босилек;

*   масло за намазване;


ПРИГОТВЯНЕ:


     Бутер тестото се изважда от фризера и се оставя да се отпусне. Развива се и се нарязва на правоъгълници. Големината е според кренвиршите. Всеки правоъгилник се нарязва напречно от двете страни на ленти с еднаква ширина /показано е на снимките по - долу/. 

      В центъра на всеки правоъгълник, по цялата дължина, се нанася от лютеницата. Поръсва се с подправките - чубрица, босилек, розмарин. Слагат се обелените кренвирши, а от двете им страни се подрежда кашкавал. По цялата дължина се слагат и парченца маслини. 

    Започва сплитането на кренвиршките. Една по една лентите тесто се прехвърлят върху кренвирша, като се застъпват, редувайки се от двете страни. Накрая се намазват с разтопено краве масло. 

   Така приготвените кренвиршки се подреждат на разстояние в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се до златисто на 200 градуса, в предварително загрята фурна. 


    Следва рецептата в снимки,  стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.

     


ДОБЪР АПЕТИТ !


































Няма коментари:

Публикуване на коментар