събота, 24 февруари 2024 г.

* КРОАСАНЧЕТА С ШОКОЛАД *

 


*   КРОАСАНЧЕТА С ШОКОЛАД   *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /









   Винаги гледам да имам във фризера пакет бутер тесто. То е лесно за използване, а нещата, които могат да се направят от него - безброй! 

Малкият ми син много обича кифлички и кроасанчета с шоколад, а аз предпочитам те да са домашни. 

 Ето една идея за бързи, лесни и вкусни шоколадови кроасанчета с бутер тесто. 



ПРОДУКТИ:


*   1 кг бутер тесто;

*   течен шоколад;

*   1 жълтък за намазване;

*   кристална захар за поръсване;


ПРИГОТВЯНЕ:


      Изчаква да се бутер тестото да се отпусне. Развива се рулото и се нарязва на триъгълници от край до край /показано е на снимките по - долу/.  Всеки триъгълник се намазва с течен шоколад. Навиват се кроасанчета, като първо се подвиват леко двете ъгълчета, за да не изтича шоколадът при печенето. Навиването започва от широката част към върха. 

   Кроасанчетата се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват обилно с захар на кристали. 

   Кроасанчетата се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна. Поднасят се с прясно изцеден фреш от любим плод. 


   Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



ДОБЪР АПЕТИТ !






Бутер тестото се изчаква да се отпусне. Развива се рулото и се нарязва на триъгълници от край до край.

Всеки триъгълник се намазва с течен шоколад.

Навиват се кроасанчета, като първо се подвиват леко двете ъгълчета , за да не изтича шоколадът при печенето. Навиването започва от широката част към върха. 

Кроасанчетата се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене. 

Намазват се с разбит жълтък.

Поръсват обилно с захар на кристали. 




Кроасанчетата се пекат до готовност в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Поднасят се с прясно изцеден фреш от любим плод.











 

Няма коментари:

Публикуване на коментар