вторник, 20 февруари 2024 г.

* МИНИ РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ *

 

*   МИНИ РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ   *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /












   За тази рецепта няма да посочвам количество на продуктите. Просто не е нужно. Направете толкова, колкото ви се яде или се съобразете с броя на консуматорите 😋




ПРОДУКТИ:


*   тиквички;

*   олио;

*   сол; 

*   крема сирене;

*   чесън и копър пожелание;


ПРИГОТВЯНЕ:


   Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се по дължина на филийки с дебелина 4 - 5 мм.  Дъното на оребрен тиган се намазва леко с олио с помощта на силиконова четка. Загрява се. Тиквичките се подреждат в тигана, също се намазват и се посоляват. Пекат се до готовност и се обръщат. Процедурата се повтаря - намазване и солене. 

    Към крема сиренето се прибавя ситно нарязан чесън и копър. Разбърква се.    

    Всяко парче тиквичка се намазва обилно с крема сирене и се навива на мини руло. Поднасят се с чеснов сос с копър.


  Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



ДОБЪР АПЕТИТ !

   








Тиквичките се измиват почистват от дръжките. Нарязват се по дължина на филийки с дебелина 4 - 5 мм.



Тиквичките се подреждат в намаслен оребрен тиган.


Намазват се и се посоляват.




Пекат се до готовност и се обръщат. Процедурата се повтаря - намазване и солене. 


Към крема сиренето се прибавя ситно нарязан чесън и копър. Разбърква се. Всяко парче тиквичка се намазва обилно и се навива.  


Поднасят се с чеснов сос и копър.











Няма коментари:

Публикуване на коментар