понеделник, 25 юли 2016 г.

МЪФИНИ С КОЛБАС, МАСЛИНИ И КАШКАВАЛ




=  МЪФИНИ С КОЛБАС, МАСЛИНИ И КАШКАВАЛ  =


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /






    
    Тези солени мъфини са подходящи за хапване по всяко време - за закуска или просто когато сте гладни. 
Вкусни, ароматни и меки, какво повече ви трябва ? 
Приготвянето им е като детска игра.
С една дума - бързо, лесно, вкусно...


Аз използвах силиконови форми за направата им, но може да се използват и хартиени. Ако използвате хартийки за мъфини, то те трябва да се намажат добре с олио, за да се отлепват лесно от мъфините.
Продуктите, които са ви нужни за направата на около 12 мъфина са:



ПРОДУКТИ


3 яйца 
50 гр. краве масло
40 гр. маргарин
220 гр. кисело мляко
150 гр. натрошено сирене
100 гр. обезкостени маслини
100 гр. колбас по избор
100 гр. кашкавал
300 гр. брашно
2,5 ч. л. бакпулвер
чубрица
риган
червен пипер
щипка сол


ПРИГОТВЯНЕ

Важно за приготвянето на смес за каквито и да било мъфини е, че се объркват отделно сухите от течните съставки и накрая се смесват. Тук също съм спазила това правило.

Яйцата се разбиват и към тях се добавя киселото мляко. Смесват се кравето масло и маргарина и се разтопяват. Добавят се към разбитите яйца и се разбърква. 
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Двете смеси се объркват добре, до получаване на хомогенна смес.
Към сместа се слагат нарязаните на кубчета колбас и кашкавал, както и нарязаните маслини. Добавя се и натрошеното сирене. Сместа се овкусява с ронена чубрица, червен пипер и риган. Ако сиренето не е много солено, се добавя сол. 

Формичките, където ще се пекат мъфините, се намазват с олио. Сместа се разпределя във всяка една, като не се пълнят съвсем до горе. 
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Пожелание малко преди да се извадят от фурната, върху всеки мъфин се слага по малко настърган кашкавал. 
Поднасят се с чаша охладен айрян. 


ДОБЪР АПЕТИТ !











СЛЕДВА НАГЛЕДНО РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


СМЕСВАТ СЕ ТЕЧНИТЕ СЪСТАВКИ


КЪМ ТЯХ СЕ ДОБАВЯ БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА


ПРИБАВЯ СЕ НАТРОШЕНОТО СИРЕНЕ


СЛАГАТ СЕ НАРЯЗАНИТЕ МАСЛИНИ


ДОБАВЯ СЕ КАШКАВАЛ НАРЯЗАН НА КУБЧЕТА



КАКТО И КОЛБАС ПО ИЗБОР


СМЕСТА ЗА МЪФИНИТЕ СЕ ПОДПРАВЯ



ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ


ФОРМИТЕ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО


СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ




МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 190 ГРАДУСА 






























 
















Няма коментари:

Публикуване на коментар