петък, 8 юли 2016 г.

ШАРЕНИ БИСКВИТКИ



=  ШАРЕНИ БИСКВИТКИ  =






        Тези бисквитки са много вкусни, хрупкави, миришещи на масло и подходящи за кафе, чай или кой каквото обича. Много атрактивни са и за децата, понеже са пъстри и интересни. Направата им е лесна, като за шарката може да се включат и малки помощници, които да се забавляват с това. Като игра с пластелин е. 
И да знаете, че бисквитките са трайни и могат да стоят около седмица в добре затворена кутия, но съм сигурна, че няма да се убедите в това, защото ще свършат на момента :)


ПРОДУКТИ

1 яйце
100 гр. пудра захар
125 гр. краве масло
Около 350 гр. брашно
1 ч. л. какао
2 ванилии



ПРИГОТВЯНЕ


Към пресятото заедно с пудрата захар брашно се добавят нарязаното на парченца меко масло, яйцето и ванилията. Омесва се меко тесто, от което се отделя парче, колкото яйце. Към него се добавя какаото и се омесва много добре, за да стане равномерно оцветяването, а цветът трябва да е шоколадов. 
Бялото тесто се разточва на кора с дебелина около 5 мм. От кафявото тесто се късат малки топчета, които се претриват между дланите и с пръсти се заострят двата края, като се издължават. Така приготвените фитилчета се подреждат върху бялата кора, като се оставя по малко място между тях, а на следващия ред се разминават един вид шахматно. След като фитилчетата се разпределят върху цялата кора, те се притискат добре за да се залепят, като се минава с точилка. Кората трябва да стане около 3 мм. 
От така приготвената шарена кора, с формички по избор се изрязват бисквитки, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Изпичането става много бързо - около 4 - 5 минути, до леко порозовяване на крайчетата им. 

ДА ВИ Е СЛАДКО !








НАЧИН НА ОФОРМЯНЕ 


ВЪРХУ БЯЛАТА КОРА СЕ ПОДРЕЖДАТ ШОКОЛАДОВИТЕ ФИТИЛЧЕТА



РАЗТОЧВА СЕ ЛЕКО С ТОЧИЛКА





ИЗРЯЗВАТ СЕ БИСКВИТКИ С ЖЕЛАНАТА ФОРМА



НАРЕЖДАТ СЕ В ТАВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ

ПЕКАТ СЕ НА 180 ГРАДУСА С ВЕНТИЛАТОР




Рецептата е взаимствана от тук













Няма коментари:

Публикуване на коментар