петък, 29 юли 2016 г.

ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ С ИЗНЕНАДА
=  ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ С ИЗНЕНАДА  =


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /Просто пържени филийки ??? 
Да, ама не. 
Това не са просто пържени филийки, а пържени филийки с изненада, която е скрита в тях. Харесват се дори от злояди деца ( знам от опит ). Идеята ми хрумна точно заради моето злоядо дете :)
Филийките се приготвят бързо и лесно, само трябва да си набавите хляб, който не  е нарязан, за да може сами да си го нарежете с нужната дебелина. 
Описала съм подробно направата им, колкото и да е елементарна, а и съм я  показала стъпка по стъпка чрез снимки. 


ПРОДУКТИ


4 - 5 дебели филии
3 яйца
100 гр. пушено филе, но може и колбас или шунка
100 гр. кашкавал
3 - 4 с. л. кисело мляко
3- 4 с.л. брашно
50 - 80 мл. вода
сол на вкус
олио за пържене


ПРИГОТВЯНЕ

Филийките се срязват по дължина, но не до края ( показано е на втората и третата снимка как ). Филето и кашкавала се нарязват на тънко. В процепа на всяка филия се слагат парчета филе и кашкавал, но не се прекалява с количеството, за да не стои филията отворена.
Яйцата се разбиват с малко сол. Добавя се киселото мляко и се разбърква. Следва брашното и  се разрежда с вода, до получаване на гъстота за палачинки ( в зависимост от големината на яйцата, може да се наложи различно количество вода, за да се получи нужната гъстота, затова количеството варира ).
Олиото в което ще се пържат се загрява. 
Всяка от филиите внимателно се потапя в сместа , като се обръща от двете страни. Пържат се до готовност, като отново се обръщат. 
 Пържените филии се изваждат върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.
Така приготвените филии се поднасят с кисело мляко или айрян. Върху тях може пожелание да се настърже кашкавал докато са горещи. 


ДОБЪР АПЕТИТ !

СЛЕДВА НАГЛЕДНО РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИФИЛИЙКИТЕ СЕ СРЯЗВАТ ПО ДЪЛЖИНА, НО НЕ ДО КРАЯ


ФИЛЕТО И КАШКАВАЛА СЕ НАРЯЗВАТ НА ТЪНКОВЪВ ВСЯКА ФИЛИЯ СЕ СЛАГАТ ПАРЧЕТА ФИЛЕ И КАШКАВАЛ


РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА И СЕ ДОБАВЯ СОЛ НА ВКУС, КИСЕЛОТО МЛЯКО, БРАШНОТО И ВОДАТАВСЯКА ФИЛИЯ СЕ ПОТАПЯ В СМЕСТАПЪРЖАТ СЕ ГОТОВИТЕ ФИЛИИ СЕ ИЗВАЖДАТ ВЪРХУ КУХНЕНСКА ХАРТИЯПОЖЕЛАНИЕ ВЪРХУ ТЯХ СЕ НАСТЪРГВА МАЛКО КАШКАВАЛПОДНАСЯТ СЕ С КИСЕЛО МЛЯКО ИЛИ АЙРЯНВКУСНООООО

Няма коментари:

Публикуване на коментар