понеделник, 4 юли 2016 г.

ДОМАШНИ БОНБОНИ


= ДОМАШНИ БОНБОНИ  =






   Чудейки се с какво да почерпя своите колежки, реших да направя домашни бонбони от вкусната смес на Люси за скалички. Е няма да си кривя душата. Станаха превъзходни. Харесаха ми дори повече от скаличките. Излизат доста, а и на вкус и на вид са страхотни. 
Ето и как ги приготвих.


ПРОДУКТИ

ЗА СМЕСТА

250 гр. бисквити ( аз купувам Еверест )
150 гр. смлени ядки ( орехи, бадеми или лешници )
100 гр. шоколад ( слагам такъв с начупени лешници за по - добър вкус )
125 гр. краве масло
   =>   няколко лъжици топло мляко или сметана

ОЩЕ:

ром, коняк или есенция ром
портокалови корички пожелание
пудра захар на вкус

ЗА ОВАЛЯНЕ

кокосови стърготини или смлени орехови ядки

ЗА ГЛАЗУРАТА

50 гр. шоколад
50 мл. сладкарска сметана


ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се смилат или счукват на ситно. Към тях се добавят ядките, разтопения шоколад, млякото и мекото масло. Пожелание се добавя пудра захар и аромати. Ако се ползват портокалови корички, също се прибавят към сместа. Всичко се обърква много добре.
От така получената смес се взема с ръце и се оформят бонбони с големина пожелание. 
Всеки бонбон се оваля добре в кокосови стърготини или ядки. 
Приготвя се глазура, като се загрява на котлон сметаната и малко преди да кипне се сваля и се слага начупен на ситно шоколад. Сместа се разбърква добре, до хомогенизиране. От нея се слага в шприц и се шприцова върху всеки един бонбон украса пожелание. 
След като се втвърди ганаша, ако имате желание и разбира се, ако са ви наличини, всяка бонбона се слага в хартийка за бонбони и се подреждат в поднос или в подходяща кутия. 


Мммммммммм 
Вкусно !

































Няма коментари:

Публикуване на коментар