сряда, 24 август 2016 г.

ШОКОЛАД В БУТЕР ТЕСТО





=  ШОКОЛАД В БУТЕР ТЕСТО  =


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /







     Това е една много бърза и супер лесна за изпълнение рецепта. Подходяща е за моментите, когато хем ви се хапва нещо сладичко, хем искате то да е домашно приготвено, хем пък и да стане на момента. Е, това е. Това е вашата рецепта за именно тези моменти...БЪРЗО, ЛЕСНО И НАЙ - ВЕЧЕ ВКУСНО.
Показала съм стъпка по стъпка чрез снимките по - долу приготвянето на тази така лесна за направа вкусотия.
Необходими са ви:

ПРОДУКТИ

1 пакет бутер тесто ( 800 гр. или 1 кг. )
2 млечни шоколада по 100 гр.

ОЩЕ

 1 жълтък за намазване

ПРИГОТВЯНЕ

Бутер тестото трябва да се остави на стайна температура, за да се размрази, но не напълно. Достатъчно е да може да се развие, без да се начупи. Аз ползвам такова от 1 кг. което е на два листа, но дори да е на един, това не е проблем, понеже ще се изреже.
Слага се единият шоколад, както е цял върху тестото и се отрязва, ако е нужно ( това зависи от големината на тестото ).  Целта е отдолу и отгоре на самия шоколад да има тесто, което да се подвие, за да не изтече пълнежа, а в ляво и дясно на шоколада се оставя ширина от тестото, приблизително колкото е шоколада ( добре се вижда на снимките по - долу как точно трябва да се изреже ). Следва нарязването на тестото в ляво и дясно на шоколада на ленти с ширина около 1,5 - 2,00 см. 
Оформя се плитка, като първо се подгъва от двете къси страни, а после се редуват лентичките, като се преплитат една върху друг. Целта е да се покрие целия шоколад. 
По същия начин се процедира и с другия шоколад и останалото тесто. 
Двете плитки се прехвърлят върху тава, която е покрита с леко намазнена хартия за печене.  Отгоре плетениците се намазват с разбит жълтък. 
Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Рецептата може да се изпълни и с друг пълнеж, пожелание, като той може да е както солен, така и сладък. 

ДОБЪР АПЕТИТ !








СЛЕДВА НАГЛЕДНО РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


ШОКОЛАДЪТ СЕ ПОСТАВЯ ВЪРХУ БУТЕР ТЕСТОТО


ИЗРЯЗВАТ СЕ ЛЕНТИЧКИ В ЛЯВО И ДЯСНО НА ШОКОЛАДА


ТЕСТОТО СЕ ПОДВИВА ОТГОРЕ И ОТДОЛУ


ЛЕНТИЧКИТЕ СЕ ПРЕПЛИТАТ ВЪВ ВИД НА ПЛИТКА






 
ТАКА СЕ ПОКРИВА ЦЕЛИЯ ШОКОЛАД



ПРОЦЕДУРАТА СЕ ПОВТАРЯ И С ВТОРИЯ ШОКОЛАД
 




ОТГОРЕ СЕ НАМАЗВА С РАЗБИТ ЖЪЛТЪК






ПЕЧЕ СЕ НА 200 ГРАДУСА В ЗАГРЯТА ФУРНА
















































 


     




Няма коментари:

Публикуване на коментар