петък, 26 януари 2024 г.

* МАСЛЕНИ ГОФРЕТИ *


* МАСЛЕНИ ГОФРЕТИ * 


/РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА/










      Това е още една рецепта за гофрети, които са със силен аромат на масло и един по - различен вкус от другата рецепта в блога. Изброените продукти с за 8 - 9 гофрети, така че ако искате по - голямо количество, удвоете продуктите.


ПРОДУКТИ
/за 8 - 9 гофрети/



*   200 г меко краве масло;
*   160 г захар;
*   1 пакетче ванилена захар;
*   4 яйца;
*   1 щипка сол;
*   сок от един лимон;
*   300 г брашно;
*   1/2 пакетче  бакпулвер;
*   125 мл газирана вода;
*   канела пожелание;


ПРИГОТВЯНЕ

      Разбива се маслото със захарта, и ванилената захар. Добавят се яйцата и щипката сол. Отново се разбива до разпенване на сместа. Следва лимоновият сок. 
    Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прибавя постепенно към сместа при непрекъснато бъркане. Накрая се сипва газираната вода. Пожелание се добавя канела, която прави сместа още по - ароматна. 

    Гофретникът, предварително загрял, се намазва с олио с помощта на силиконова четка. От сместа се сипва в него, затваря се и се изчаква нужното време за изпичане. 

       Гофретите се сервират  с течен шоколад, мед, сладко или каквото предпочитате! Вкусни са и свършват за секунди 😋 

    Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


  Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.


   
ДА ВИ Е СЛАДКО !





Разбива се маслото със захарта и ванилената захар.


Добавят се яйцата и щипката сол. Разбива се и се сипва лимонов сок.


Постепенно се прибавя пресятото брашно с бакпулвера. 


Накрая се сипва газираната вода.



От сместа се сипва в загрялия и намазан с олио гофретник.



Гофретите се пекат до готовност.



Сервират се с течен шоколад, мед, сладко или каквото предпочитате!
















         
      

Няма коментари:

Публикуване на коментар