вторник, 23 януари 2024 г.

* НАДИПЛЕН ХЛЯБ СЪС СИРЕНА *


*  НАДИПЛЕН ХЛЯБ СЪС СИРЕНА  * 


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /










   










ПРОДУКТИ


*   450 г брашно;

*   1 ч. л. сол;

*   150 мл топло прясно мляко;

*   1 пакетче суха мая;

*   1 с. л. захар;

*   1 яйце;

*   40 г разтопено раве масло;


       ЗА ГАРНИРАНЕ:

*   150 г краве сирене;

*   100 г крем сирене;

*   125 г моцарела;

*   масло за намазване;



ПРИГОТВЯНЕ


     В купа се пресява брашното заедно със солта. Отделно се смесват млякото, маята и захарта, разбъркват се и  се прибавят в направено в брашното кладенче. Добавят се разтопеното масло и разбитото яйце. Омесва се меко тесто, което се покрива и оставя да почине.

    Тестото се разточва на правоъгълна кора /подходящата дебелина е от 0,5 до 1 см./ Намазва се обилно с краве масло. Отгоре се разпределят натрошеното краве сирене, моцарелата и крем сиренето. 

   Така приготвената кора се нарязва на квадрати. Внимателно, за да не изпадат сирената, квадратите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Те се застъпват така, че да се образува венец /оформянето е показано на снимките под рецептата/.  Венецът отново се намазва с масло и се покрива, за да може да втаса. 

    

    Надипленият хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печенето отнема около 20 - 30 минути. Консумира се според предпочитанията, топъл или студен.


    Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


  Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.


ДОБЪР АПЕТИТ !


Пресява се брашното със солта.


Отделно се смесват млякото, маята и захарта.


В кладенче се слагат маята, разтопеното масло и разбитото яйце. 


Замесва се меко тесто, покрива се и се оставя да почине. 


Тестото се разточва на правоъгълна кора, намазва се обилно с масло и отгоре се разпределят трите вида сирена. 




Кората се нарязва на квадрати. 


Квадратите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Те се застъпват така, че да се образува венец. Покрива се и се оставя да втаса.




Надипленият хляб са пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. 











Рецептата е взаимствана от страницата на София Мел.

       

      





Няма коментари:

Публикуване на коментар