неделя, 28 януари 2024 г.

* ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ С ПОРТОКАЛ *

 

* ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ С ПОРТОКАЛ  *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /













ПРОДУКТИ


*   200 г меко краве масло;
*   200 г захар;
*   1 яйце;
*   1 ч. л. есенция ванилия;
*   50 мл прясно мляко;
*   300 г брашно;
*   1/4 ч. л. бакпулвер;
*   1/4 ч. л. сода бикарбонат;
*   1/4 ч. л. сол;
*   150 г шоколадови капки или нарязан на ситно шоколад;
*   2 - 3 с. л. ситно нарязани портокалови корички;


ПРИГОТВЯНЕ


     Мекото краве масло се разбива добре със захарта. Прибавя се яйцето при непрекъснато бъркане. Сипват се ваниленият екстракт, солта и прясното мляко. 

     Брашното се пресява заедно с бакпулвера и содата. Прибавя се към сместа, като се бърка първо с миксер, а след сгъстяване и с шпатула, докато напълно се усвои. Накрая се добавят портокаловите корички и шоколадовите капки (нарязаният шоколад).  Разбърква се до еднородна смес. 

     Голяма и плоска тава се застила с хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед (ако нямате, опитайте със супена лъжица) се слагат топки от сместа, като задължително се оставя разстояние между тях. Бисквитките се разстилат при печене, затова аз слагам на три реда по три в голямата тава на фурната. 

    Шоколадовите бисквитки се пекат на 170 градуса около 13 минути. Подреждат се върху решетка, за да изстинат. Поднасят се с любима топла напитка 😋 


     Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!

    Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
  

 
 ДА ВИ Е СЛАДКО !




Мекото краве масло се разбива добре със захарта.


Прибавя се яйцето при непрекъснато бъркане.


Сипват се ваниленият екстракт, солта и прясното мляко. 


Брашното се пресява заедно с бакпулвера и содата. Прибавя се към сместа, като се бърка до пълно усвояване.



Слагат се шоколадовите капки.


Добавят се и портокаловите корички, като сместа се разбърква добре. 


С помощта на лъжица за сладолед (ако нямате, опитайте със супена лъжица) се вземат  топки от сместа.


Слагат се върху тава, застлана с хартия за печене.


Задължително се оставя разстояние между бисквитките.




Шоколадовите бисквитки се пекат на 170 градуса около 13 минути. Подреждат се върху решетка, за да изстинат. 





























Няма коментари:

Публикуване на коментар