* ЛЕСНИ И БЪРЗИ ГОФРЕТИ *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Често, когато ни се хапва нещо сладичко, си правим гофрети за закуска. Стават много бързо и най - вече - лесно.
А това кой с какво ще си ги хапва е въпрос на избор - домашно сладко, течен шоколад, мед или защо пък не солен вариант.
Имам няколко рецепти за гофрети, които използвам, но това е най - често използваната от мен, защото продуктите за нея се намират във всеки хладилник. Споделям я с вас, като обещавам да напиша и другите рецепти.
А ако не се справите с изяждането на всички гофрети, то в една от следващите рецепти ще ви споделя каква друга вкусотия спретвам с тях :)
И така....
ПРОДУКТИ:
КОЛИЧЕСТВОТО ПРОДУКТИ Е ЗА ОКОЛО 15 ГОФРЕТИ
* 4 яйца:* 5 с. л. захар;
* 500 мл прясно мляко;
* 200 мл вода;
* 230 мл олио;
* 590 г брашно (2 ч. ч.)
* 15 г бакпулвер;
* 2 ванилии;
ПРИГОТВЯНЕ:
Уредът за гофрети се включва да загрява, защото сместа се приготвя бързо. Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се прясното мляко, водата, олиото и ванилиите. Постепенно се прибавя и брашното, заедно с бакпулвера, като се разбива с миксер до пълното му усвояване.
Гофретникът се намазва съвсем леко с олио, с помощта на четка (не е нужно да се маже след всяка гофрета). С черпак се взема от сместа и се сипва, като се разстила равномерно. Не бива да се сипва много смес, за да не се разтече при печенето. Уредът се затваря и се изчаква няколко минути (3 - 4, като това зависи от мощността на гофретника).
Готовите гофрети се сервират със сладко, течен шоколад, пудра захар, мед или друго.
За солен вариант се намалява захарта и се добавя сол, като се сервират със сирене, кашкавал и др.
* 4 яйца:
* 500 мл прясно мляко;
* 200 мл вода;
* 230 мл олио;
* 590 г брашно (2 ч. ч.)
* 15 г бакпулвер;
* 2 ванилии;
Уредът за гофрети се включва да загрява, защото сместа се приготвя бързо. Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се прясното мляко, водата, олиото и ванилиите. Постепенно се прибавя и брашното, заедно с бакпулвера, като се разбива с миксер до пълното му усвояване.
Гофретникът се намазва съвсем леко с олио, с помощта на четка (не е нужно да се маже след всяка гофрета). С черпак се взема от сместа и се сипва, като се разстила равномерно. Не бива да се сипва много смес, за да не се разтече при печенето. Уредът се затваря и се изчаква няколко минути (3 - 4, като това зависи от мощността на гофретника).
Готовите гофрети се сервират със сладко, течен шоколад, пудра захар, мед или друго.
За солен вариант се намалява захарта и се добавя сол, като се сервират със сирене, кашкавал и др.
Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
ДА ВИ Е ВКУСНО !
РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА |
ДОБАВЯТ СЕ ПРЯСНОТО МЛЯКО И ВОДАТА |
СЛЕДВА ОЛИОТО И ВАНИЛИИТЕ |
ПОСТЕПЕННО СЕ СЛАГА БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА |
РАЗБИВА СЕ ДОКАТО СЕ ПОЛУЧИ ЕДНОРОДНА СМЕС |
ТОВА Е ГЪСТОТАТА НА ТЕСТОТО ГОФРЕТНИКЪТ СЕ НАМАЗВА С ОЛИО, С ПОМОЩТА НА ЧЕТКА |
ОТ СМЕСТА СЕ СИПВА С ЧЕРПАК |
ЗАГЛАЖДА СЕ, ЗА ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛИ ДОБРЕ СМЕСТА |
ВНИМАВА СЕ ДА НЕ СЕ ПРЕПЪЛНИ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ РАЗТЕЧЕ ПРИ ПЕЧЕНЕ |
ГОФРЕТИТЕ СЕ ИЗПИЧАТ ДО ГОТОВНОСТ |
СЕРВИРАТ СЕ ПОЖЕЛАНИЕ СЪС СЛАДКО, ТЕЧЕН ШОКОЛАД, МЕД ИЛИ ДР. |
ДОБЪР АПЕТИТ ! |
Получиха се страхотни гофрети. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са ви харесали.
Изтриване