сряда, 29 юни 2016 г.

ШОКОЛАДОВ КЕКС




=  ШОКОЛАДОВ  КЕКС =

/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
















   
Това не е просто шоколадов кекс. Това е един мнооооого шоколадов кекс. Той е един от моите любими кексове. Всеки, който обича шоколад, би го харесал. 
Не е сух отвътре, като голяма част от кексовете, а напротив - вкусен е и сочен. Страхотен е, а и се приготвя бързо и лесно. Опитайте го и няма да съжалявате. Обещавам :)
Ето я и рецептата : 

ПРОДУКТИ


2 яйца
230 гр. захар ( 1 ч. ч. )
270 гр. брашно ( 2 ч. ч. )
4 с. л. какао
250 гр. кисело мляко ( 1 ч. ч. )
125 мл. олио ( 1/ 2  ч. ч. )
ром, коняк или есенция ром
1 ч. л. сода бикарбонат
200 - 250 гр. шоколад

ОЩЕ :
пудра захар или др. пожелание за поръсване


ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се олиото и киселото мляко. Сместа отново се разбива и се ароматизира с алкохола или есенцията. 
Пресява се брашното със содата и какаото. Лъжица по лъжица, при непрекъснато бъркане се добавя към яйчената смес.
Накрая се прибавя и начупеният на ситно шоколад. 
Сместа се разбърква с лъжица, за да може шоколада да се разпредели равномерно. След като е готова, се изсипва в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс. 
Фурната се загрява до 180 градуса. Кекса се пече до готовност  ( проверява се с клечка ). След като изстине, се поръсва пожелание с пудра захар, какао, разтопен шоколад или  кой с каквото предпочита.
Начинът на приготвяне е показан в следващите снимки.


ДА ВИ Е СЛАДКО !













СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА НАГЛЕДНО, СТЪПКА ПО СТЪПКА


РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА

ДОБАВЯ СЕ ОЛИОТО И КИСЕЛОТО МЛЯКО

СЛЕДВА ЕСЕНЦИЯТА И БРАШНОТО СЪС СОДАТА 


СЛЕДВА КАКАОТО И СМЕСТА ДОБРЕ СЕ РАЗБЪРКВА


ПОСЛЕДНО СЕ СЛАГА НАТРОШЕНИЯТ ШОКОЛАД

СМЕСТА СЕ ИЗСИПВА В КЕКСОВА ФОРМА



ПЕЧЕ СЕ НА 180  ГРАДУСА



УКРАСЯВА СЕ ПОЖЕЛАНИЕ


































Няма коментари:

Публикуване на коментар