четвъртък, 30 юни 2016 г.

БУХТИ С ФАНТА


=  БУХТИ С ФАНТА  =







  Бухти с Фанта е една от любимите закуски на моето дете, което по принцип е много злоядо. Приготвят се бързо и не се налага да втасват, което ме устройва, като се събуди и реши, че иска бухти за закуска. Имало е случаи, в които не съм имала Фанта под ръка и съм ги правила с газирана вода или друго безалкохолно, каквото имам в момента. Факт е, че винаги се получават пухкави и вкусни. Така се надуват, че се налага да ги държа като ги обръщам, докато се пържат, защото са като балон и сами се завъртат. 
Аз обичам да ги хапвам със сиренце, но Дани например ги предпочита с домашно сладко. Кой както ги обича. Важното е всички да са доволни от закуската. 
И вие ще останете доволни, ако ги опитате.
За тази лесна рецепта, ще са ви нужни:

ПРОДУКТИ


2 яйца
450 гр. брашно
100 гр. кисело мляко
1 бакпулвер
100 мл. Фанта ( може и друго безалкохолно )
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол

ОЩЕ :
олио за пържене

ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват и към тях се добавят киселото мляко и бакпулвера. Разбъркват се и се добавят захарта и солта. Сипва се Фантата и накрая постепенно се прибавя пресятото брашно. Омесва се меко тесто, което се оставя да си почине около 15 минути. 
Тестото се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. Реже се на ромбове ( или каквато си пожелаете форма ).
Бухтите се пържат на средна степен на котлона в сгорещена мазнина. Желателно е да се извадят върху кухненска хартия. Поднасят се според вкуса на консуматорите - със сладко или солено. 

ДОБЪР АПЕТИТ !







КАК СЕ ПРАВЯТ 


ОМЕСВА СЕ МЕКО ТЕСТО

РАЗТОЧВА СЕ НА КОРА



РАЗТОЧВАНЕ НА КОРА И НАРЯЗВАНЕ НА РОМБОВЕ



ПЪРЖЕНЕ НА МАСЛЕНА БАНЯ











Рецептата е адаптирана от 





Няма коментари:

Публикуване на коментар