понеделник, 6 март 2017 г.

ПЕЧЕНИ КАРТОФИ " СЮРПРИЗ "







=  ПЕЧЕНИ КАРТОФИ " СЮРПРИЗ "  =

/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /











   Картофи на фурна, пържени картофи, картофена салата..... Ами нека този път картофите са приготвени по по - различен начин. 
Нещо съвсем елементарно, но много вкусно. Препоръчвам с две ръце.
Относно продуктите, няма точни количества. Всичко е на око и слагате това, което обичате да хапвате. Могат да се направят с беконче, саламче, пушено филе или др.


ПРОДУКТИ 


Големи картофи (брой, който ви е нужен )
бекон, пушено филе, салам или друг колбас по избор
кашкавал
краве масло
олио или зехтин
черен пипер
сол на вкус


ПРИГОТВЯНЕ

 Картофите се обелват и измиват. Правят се разрези по дължина и ширина, като се внимава да не се среже до края ( вижда се добре на снимките след рецептата ). Броят на разрезите зависи от големината на картофа.  Целта е да се получат " джобчета " .
Във всеки разрез се слага от колбаса, който е тънко нарязан. Слагат се парченца също тънко нарязан кашкавал, както и парченца краве масло. Хубаво е да е твърдо маслото ( тоест току що извадено от хладилника ) за да се сложи по - лесно в разреза. 
По този начин се приготвят всички картофи. Посоляват се със сол и черен пипер на вкус. 
Приготвят се големи парчета алуминиево фолио и всеки един картоф се поставя върху парче фолио, полива се с малко олио или зехтин и се увива добре.
Картофите се слагат в тава и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна. Печенето отнема около час и половина. Сервират се топли.
В следващите снимки е показано приготвянето на тази вкусотия.


ДОБЪР АПЕТИТ !








ОБЕЛЕНИТЕ КАРТОФИ СЕ СРЯЗВАТ ПО ДЪЛЖИНА  И ШИРИНА, КАТО СЕ ВНИМАВА ДА НЕ СЕ СРЕЖЕ ДО КРАЯ


В РАЗРЕЗИТЕ СЕ СЛАГАТ ПАРЧЕТА КОЛБАС



СЛАГАТ СЕ ПАРЧЕНЦА КАШКАВАЛ И КРАВЕ МАСЛО


ПОСОЛЯВАТ СЕ СЪС СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР НА ВКУС


ВСЕКИ КАРТОФ СЕ СЛАГА ВЪРХУ ГОЛЯМО ПАРЧЕ АЛУМИНИЕВО ФОЛИО И СЕ ПОЛИВА  С ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН




КАРТОФИТЕ СЕ ПОДРЕЖДАТ В ТАВА И СЕ ПЕКАТ НА 200 ГРАДУСА В ЗАГРЯТА ФУРНА ОКОЛО ЧАС И ПОЛОВИНА


ПОДНАСЯТ СЕ ТОПЛИ















































   





                              
         


Няма коментари:

Публикуване на коментар