понеделник, 6 март 2017 г.

* ПЕЧЕНИ КАРТОФИ " СЮРПРИЗ " *







*   ПЕЧЕНИ КАРТОФИ " СЮРПРИЗ "  *


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /











   Картофи на фурна, пържени картофи, картофена салата..... Ами нека този път картофите са приготвени по по-различен начин. 
Нещо съвсем елементарно, но много вкусно. Препоръчвам с две ръце.
Относно продуктите, няма точни количества. Всичко е на око и слагате това, което обичате да хапвате. Могат да се направят с бекон, колбас, пушено филе или др.


ПРОДУКТИ


*   Големи картофи (брой, който ви е нужен )
*   бекон, пушено филе, салам или друг             колбас по избор
*   кашкавал
*   краве масло
*   олио или зехтин
*   черен пипер
*   сол на вкус


ПРИГОТВЯНЕ

   Картофите се обелват и измиват. Правят се разрези по дължина и ширина, като се внимава да не се среже до края (вижда се добре на снимките след рецептата). Броят на разрезите зависи от големината на картофа.  Целта е да се получат "джобчета" .
  Във всеки разрез се слага от колбаса, който е тънко нарязан. Слагат се парченца също тънко нарязан кашкавал, както и парченца краве масло. Хубаво е да е твърдо маслото (тоест току що извадено от хладилника) за да се сложи по-лесно в разреза. По този начин се приготвят всички картофи. Посоляват се със сол и черен пипер на вкус. 


   Приготвят се големи парчета алуминиево фолио и всеки един картоф се поставя върху парче фолио, полива се с малко олио или зехтин и се увива добре.
Картофите се слагат в тава и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна. Печенето отнема около час и половина. Сервират се топли.


  Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



В следващите снимки е показано приготвянето на тази вкусотия.



ДОБЪР АПЕТИТ !








ОБЕЛЕНИТЕ КАРТОФИ СЕ СРЯЗВАТ ПО ДЪЛЖИНА  И ШИРИНА, КАТО СЕ ВНИМАВА ДА НЕ СЕ СРЕЖЕ ДО КРАЯ


В РАЗРЕЗИТЕ СЕ СЛАГАТ ПАРЧЕТА КОЛБАС



СЛАГАТ СЕ ПАРЧЕНЦА КАШКАВАЛ И КРАВЕ МАСЛО


ПОСОЛЯВАТ СЕ СЪС СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР НА ВКУС


ВСЕКИ КАРТОФ СЕ СЛАГА ВЪРХУ ГОЛЯМО ПАРЧЕ АЛУМИНИЕВО ФОЛИО И СЕ ПОЛИВА  С ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН




КАРТОФИТЕ СЕ ПОДРЕЖДАТ В ТАВА И СЕ ПЕКАТ НА 200 ГРАДУСА В ЗАГРЯТА ФУРНА ОКОЛО ЧАС И ПОЛОВИНА


ПОДНАСЯТ СЕ ТОПЛИ















































   





                              
         


Няма коментари:

Публикуване на коментар