вторник, 14 март 2017 г.

ПЛОДОВИ БОНБОНИ С ЯДКИ




=  ПЛОДОВИ БОНБОНИ С ЯДКИ  =

/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /














    Не съм си мислила, че може да има бонбони, които са хем вкусни, хем полезни. Тези бонбони обаче са точно такива - много сладки, чак накъртващи от сладост, но в същото време нямат грам захар. Състоят се само от плодове и сурови ядки. Е не са ли полезни ? Дори моето дете, което не успявам да накарам да хапва плодове, си хапва от полезните бонбони с удоволствие. Ето как може да си ги направите.


ПРОДУКТИ

220 гр. обезкостени и обелени фурми
80 гр. сушени червени боровинки
80 гр. златни стафиди
120 гр. сурови орехови ядки
120 гр. суров микс от ядки ( бадеми, лешници, кашу и др. )

кокосови стърготини за овалване



ПРИГОТВЯНЕ


Фурмите се обелват и обезкостяват.
Ядките се смилат в блендер на ситно. Прибавят се боровинките и стафидите и отново се смилат, заедно с ядките. Следват  обезкостените и обелени фурми. Отново се включва блендера, докато и фурмите се смелят и миксират с ядките. Получава се гъсто лепкаво тесто, към което се прибавят пожелание 4 - 5 с. л. кокосови стърготини. Омесва се за да се разпределят равномерно стърготините. 
От сместа се оформят топчета, които се овалят в кокосовите стърготини. 
Пожелание може да се сложи отгоре върху всяка бонбонка по една боровинка, стафидка или ядка. Бонбоните трябва да престоят два - три часа в хладилник и са готови за консумация. 
В следващите снимки е показан начина на приготвяне стъпка по стъпка.


ДА ВИ Е СЛАДКО !






ФУРМИТЕ СЕ ОБЕЛВАТ И ОБЕЗКОСТЯВАТ


ПРИГОТВЯТ СЕ ЯДКИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ПЛОДОВЕ








ЯДКИТЕ СЕ СМИЛАТ В БЛЕНДЕР




ПРИБАВЯТ СЕ СТАФИДИТЕ И БОРОВИНКИТЕ 


ОТНОВО СЕ МИКСИРА


КЪМ МИКСА СЕ ДОБАВЯТ ФУРМИТЕ




ОТНОВО СЕ ПУСКА БЛЕНДЕРА И СЕ СМИЛА И МИКСИРА


ПОЛУЧАВА СЕ ГЪСТО ЛЕПНЕЩО ТЕСТО, КЪМ КОЕТО СЕ ПРИБАВЯТ 4 - 5 С .Л. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ


ИЗМЕСВА СЕ, ЗА ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ СТЪРГОТИНИТЕ


ОТ СМЕСТА СЕ ОФОРМЯТ ТОПЧЕТА, КОИТО СЕ ОВАЛЯТ В КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ







БОНБОНИТЕ ПРЕСТОЯВАТ В ХЛАДИЛНИК 2 -  3  ЧАСА И СА ГОТОВИ ЗА КОНСУМАЦИЯ

















   

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар