*  ТОРТА " ФЕРЕРО РОШЕ " *
 " FERRERO ROCHER "
     Не знам как до сега не съм правила тази торта. Все отлагах, но това е, защото не знаех какъв е вкусът й. Чудех се каква торта да направя за 8-ми март, за да почерпя моите мъже - съпруг и двама синове и избрах "Фереро Роше". Това е една наистина специална торта, подходяща за специални случаи. Много шоколадова, много ароматна, просто е страхотна. Това вече е една от любимите ми торти. Въпреки, че свърши, в хладилника още мирише на нея 😊 Невероятно изкушение! Не на последно място трябва да кажа, че направата на торта " Фереро Роше " не е никак трудна, но е много ефектна. Рецептата за тортата е на Люси, като промених количеството на част от продуктите, понеже я направих в по-голяма форма. 
ПРОДУКТИ
ЗА БЛАТОВЕТЕ 
*   5 яйца;
*   105 г захар (7 с.л.);
*   2 с.л. брашно (40 г);
*   4 с.л. какао
*   2 равни ч.л. бакпулвер;
*   200 г  лешници;
ЗА КРЕМА 
*   230 г меко краве масло;
*   230 г шоколад;
*   5 с.л. Нутела;
*   17 вафлички от малките  (130 г);
ПРИГОТВЯНЕ
  Лешниците се смилат в блендер. 
Започва се приготвянето на блатовете. 
Яйцата се разбиват със захарта. Постепенно се добавя брашното с бакпулвера и какаото. Накрая се прибавят лешниците, като се заделя малка част от тях за украсата. 
  Форма за торта с диаметър 24 см се покрива на дъното с хартия за печене, която леко се намазнява. Половината смес се изсипва в нея и се пече до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна. Проверява се с клечка, като този процес при мен отне 20 минути. От останалата смес се изпича втори блат. Оставят се да изстинат. 
 Подготвя се крем, като в съд се натрошава шоколада и се разтопява на водна баня. Аз използвах един черен и шоколад и половина млечен. 
  Мекото масло се разбива и постепенно, лъжица по лъжица се добавя към него шоколада, като не се спира разбиването. Трябва да се има предвид, че шоколадът трябва да е поохладен, за да не се стопи маслото. Към тази смес се прибавят натрошените на ситно вафлички. Разбърква се и се слага Нутелата. Кремът хубаво се обърква.
  Блатовете, които вече са охладени, се разрязват така, че да се получат 4 блата. Те са доста тънки, затова трябва да се внимава при разрязването. 
Върху поднос се слага един блат и се маже обилно с част от крема. Следва втори блат и така се процедира с всичките, като накрая се намазва отгоре и страничната част. Докато маслото все още не е стегнало, стените на тортата се покриват със заделените натрошени лешници. Отгоре се подреждат от изкусителните и неустоими бонбони " Ferrero Rocher ", като бройката е пожелание. Някои ги обелват и така ги слагат, но за мен е много по- красиво и нежно да се сложат със златната опаковката, която е повече от украса. Златото така добре изпъква върху шоколада, че просто няма нужда от друга украса. 
    Сега не остава нищо друго, освен тортата да се сложи в хладилник за няколко часа, за да стегне.Преди консумация се изважда поне половин час, за да стане тортата по-сочна.
   Ами това е. Уверявам ви, че това шоколадово изкушение ще ви хареса страшно много. Опитайте  го !
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти. 
   В следващите снимки е показан начинът на приготвяне нагледно - стъпка по стъпка.   
ДА ВИ Е СЛАДКО !
| ЛЕШНИЦИТЕ СЕ СМИЛАТ С БЛЕНДЕР | 
| РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА | 
| ПРИБАВЯ СЕ ПОСТЕПЕННО БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА | 
| СЛЕДВА КАКАОТО | 
| КЪМ СМЕСТА СЕ ПРИБАВЯТ НАТРОШЕНИТЕ ЛЕШНИЦИ, КАТО СЕ ЗАДЕЛЯ МАЛКА ЧАСТ ЗА УКРАСА И СЕ РАЗБЪРКВА | 
| ТОРТЕНА ФОРМА СЕ ПОКРИВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ, КОЯТО СЕ НАМАЗНЯВА ЛЕКО | 
| ПОЛОВИНАТА СМЕС СЕ ИЗСИПВА ВЪВ ФОРМАТА | 
| ПЕЧЕ СЕ НА 180 ГРАДУСА В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА | 
| ОХЛАДЕНИТЕ БЛАТОВЕ СЕ РАЗРЯЗВАТ, ЗА ДА СЕ ПОЛУЧАТ ЧЕТИРИ БЛАТА | 
| ШОКОЛАДЪТ СЕ НАТРОШАВА | 
| РАЗТОПЯВА СЕ НА ВОДНА БАНЯ | 
| КРАВЕТО МАСЛО СЕ РАЗБИВА | 
| КЪМ НЕГО ПОСТЕПЕННО СЕ ПРИБАВЯ РАЗТОПЕНИЯ ШОКОЛАД | 
| ОБЪРКВА СЕ ДОБРЕ | 
| ВАФЛИТЕ СЕ НАТРОШАВАТ | 
| ПРИБАВЯТ СЕ КЪМ СМЕСТА | 
| СЛАГА СЕ И НУТЕЛАТА, КАТО ОТНОВО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ | 
| ТОРТАТА СЕ СГЛОБЯВА, КАТО СЕ РЕДУВАТ БЛАТ, КРЕМ | 
| ОТГОРЕ И СТЕНИТЕ СЕ ПОКРИВАТ С КРЕМ И ДОКАТО НЕ Е СТЕГНАЛ, СЕ СЛАГАТ ПО СТЕНИТЕ ЗАДЕЛЕНИТЕ ЛЕШНИЦИ | 
| ТОРТАТА СЕ УКРАСЯВА С БОНБОНИ " ФЕРЕРО РОШЕ " |