петък, 29 юли 2016 г.

СПАГЕТИ НА ФУРНА



=  СПАГЕТИ  НА ФУРНА  =


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /







    Не съм почитател на спагетите, но направени по този начин - обожавам ги. А и не само аз. Преди години хапнах подобни в едно заведение. Експериментирах и се получиха много вкусни. 
В къщи често си ги поръчват и аз естествено изпълнявам. Стават невероятни на вкус, а разтягащия се кашкавал и аромата на пушено филе, ммммммммм, много вкусно. 
Няма да съжалявате, ако си ги направите по описаният по - долу начин. Приготвянето им е лесно. Следвайте рецептата, както и снимките, чрез които ще видите приготвянето стъпка по стъпка. 

ПРОДУКТИ

1 пакет спагети 400 г
350 г пушено филе (свинско или пуешко)
250 г майонеза
250 г кетчуп
350 - 400 г кашкавал
2 кубчета пилешки бульон


ПРИГОТВЯНЕ

  Спагетите се сваряват в подсолена вода, в която има 2 с.л. олио. След като са готови се отцеждат и се изсипват в тавата, в която ще се запичат. Аз използвам тава с размери 25 на 33 см. Разстилат се и върху тях се натрошават кубчетата бульон. Филето се нарязва на кубчета и също се добавя. Слагат се майонеза и кетчуп, като ако обичате повече кетчуп, може да увеличите количеството, но при повече майонеза, спагетите ще станат мазни. Всичко се обърква много добре. Може да опитате дали са ви достатъчно солени, но поради солта при варенето, както и заради двата бульона, според мен няма нужда от допълнително сол.
След разбъркването, спагетите се изравняват в тавата и се покриват добре с настърган кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Поднасят се топли (дори и студени са много вкусни).


ДОБЪР АПЕТИТ !
   








СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ


СПАГЕТИТЕ СЕ СВАРЯВАТ И ОТЦЕЖДАТ



ИЗСИПВАТ СЕ В ТАВА И СЕ ПОРЪСВАТ С НАТРОШЕН ПИЛЕШКИ БУЛЬОН



ФИЛЕТО СЕ НАРЯЗВА НА КУБЧЕТА



ИЗСИПВА СЕ ВЪРХУ СПАГЕТИТЕ



ДОБАВЯ СЕ МАЙОНЕЗА



СЛАГА СЕ И КЕТЧУП



СПАГЕТИТЕ СЕ ОБЪРКВАТ ДОБРЕ И СЕ ИЗРАВНЯВАТ В ТАВАТА



КАШКАВАЛЪТ СЕ НАСТЪРГВА НА ЕДРО РЕНДЕ



СПАГЕТИТЕ СЕ ПОКРИВАТ С КАШКАВАЛ



ПЕКАТ СЕ В ЗАГРЯНА НА  200 ГРАДУСА  ФУРНА ДО ЗАПИЧАНЕ НА КАШКАВАЛА 



СЕРВИРАТ СЕ ТОПЛИ



И С МНОГО ЛЮБОВ





































понеделник, 25 юли 2016 г.

МЪФИНИ С КОЛБАС, МАСЛИНИ И КАШКАВАЛ




=  МЪФИНИ С КОЛБАС, МАСЛИНИ И КАШКАВАЛ  =


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /







    
    Тези солени мъфини са подходящи за хапване по всяко време - за закуска или просто когато сте гладни. 
Вкусни, ароматни и меки, какво повече ви трябва ? 
Приготвянето им е като детска игра.
С една дума - бързо, лесно, вкусно...


Аз използвах силиконови форми за направата им, но може да се използват и хартиени. Ако използвате хартийки за мъфини, то те трябва да се намажат добре с олио, за да се отлепват лесно от мъфините.
Продуктите, които са ви нужни за направата на около 12 мъфина са:



ПРОДУКТИ


3 яйца 
50 г краве масло
40 г маргарин
220 г кисело мляко
150 г натрошено сирене
100 г обезкостени маслини
100 г колбас по избор
100 г кашкавал
300 г брашно
2,5 ч.л. бакпулвер
чубрица
риган
червен пипер
щипка сол


ПРИГОТВЯНЕ

  Важно за приготвянето на смес за каквито и да било мъфини е, че се объркват отделно сухите от течните съставки и накрая се смесват. Тук също съм спазила това правило.

Яйцата се разбиват и към тях се добавя киселото мляко. Смесват се кравето масло и маргарина и се разтопяват. Добавят се към разбитите яйца и се разбърква. 
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Двете смеси се объркват добре, до получаване на хомогенна смес.
Към сместа се слагат нарязаните на кубчета колбас и кашкавал, както и нарязаните маслини. Добавя се и натрошеното сирене. Сместа се овкусява с чубрица, червен пипер и риган. Ако сиренето не е много солено, се добавя сол. 

Формичките, където ще се пекат мъфините, се намазват с олио. Сместа се разпределя във всяка една, като не се пълнят съвсем до горе. 
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Пожелание малко преди да се извадят от фурната, върху всеки мъфин се слага по малко настърган кашкавал. 
Поднасят се с чаша охладен айрян. 


ДОБЪР АПЕТИТ !











СЛЕДВА  РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


СМЕСВАТ СЕ ТЕЧНИТЕ СЪСТАВКИ


КЪМ ТЯХ СЕ ДОБАВЯ БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА


ПРИБАВЯ СЕ НАТРОШЕНОТО СИРЕНЕ


СЛАГАТ СЕ НАРЯЗАНИТЕ МАСЛИНИ


ДОБАВЯ СЕ КАШКАВАЛ НАРЯЗАН НА КУБЧЕТА



КАКТО И КОЛБАС ПО ИЗБОР


СМЕСТА ЗА МЪФИНИТЕ СЕ ПОДПРАВЯ



ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ


ФОРМИТЕ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО


СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ




МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 190 ГРАДУСА