понеделник, 25 юли 2016 г.

МЪФИНИ С КОЛБАС, МАСЛИНИ И КАШКАВАЛ




=  МЪФИНИ С КОЛБАС, МАСЛИНИ И КАШКАВАЛ  =


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /







    
    Тези солени мъфини са подходящи за хапване по всяко време - за закуска или просто когато сте гладни. 
Вкусни, ароматни и меки, какво повече ви трябва ? 
Приготвянето им е като детска игра.
С една дума - бързо, лесно, вкусно...


Аз използвах силиконови форми за направата им, но може да се използват и хартиени. Ако използвате хартийки за мъфини, то те трябва да се намажат добре с олио, за да се отлепват лесно от мъфините.
Продуктите, които са ви нужни за направата на около 12 мъфина са:



ПРОДУКТИ


3 яйца 
50 г краве масло
40 г маргарин
220 г кисело мляко
150 г натрошено сирене
100 г обезкостени маслини
100 г колбас по избор
100 г кашкавал
300 г брашно
2,5 ч.л. бакпулвер
чубрица
риган
червен пипер
щипка сол


ПРИГОТВЯНЕ

  Важно за приготвянето на смес за каквито и да било мъфини е, че се объркват отделно сухите от течните съставки и накрая се смесват. Тук също съм спазила това правило.

Яйцата се разбиват и към тях се добавя киселото мляко. Смесват се кравето масло и маргарина и се разтопяват. Добавят се към разбитите яйца и се разбърква. 
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Двете смеси се объркват добре, до получаване на хомогенна смес.
Към сместа се слагат нарязаните на кубчета колбас и кашкавал, както и нарязаните маслини. Добавя се и натрошеното сирене. Сместа се овкусява с чубрица, червен пипер и риган. Ако сиренето не е много солено, се добавя сол. 

Формичките, където ще се пекат мъфините, се намазват с олио. Сместа се разпределя във всяка една, като не се пълнят съвсем до горе. 
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Пожелание малко преди да се извадят от фурната, върху всеки мъфин се слага по малко настърган кашкавал. 
Поднасят се с чаша охладен айрян. 


ДОБЪР АПЕТИТ !











СЛЕДВА  РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА


СМЕСВАТ СЕ ТЕЧНИТЕ СЪСТАВКИ


КЪМ ТЯХ СЕ ДОБАВЯ БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА


ПРИБАВЯ СЕ НАТРОШЕНОТО СИРЕНЕ


СЛАГАТ СЕ НАРЯЗАНИТЕ МАСЛИНИ


ДОБАВЯ СЕ КАШКАВАЛ НАРЯЗАН НА КУБЧЕТА



КАКТО И КОЛБАС ПО ИЗБОР


СМЕСТА ЗА МЪФИНИТЕ СЕ ПОДПРАВЯ



ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ


ФОРМИТЕ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО


СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ




МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 190 ГРАДУСА 






























 
















ПАРТИ БУТЧЕТА ВЪРХУ ЛУК С ГЪБИ И ОЩЕ НЕЩО




" ПАРТИ БУТЧЕТА ВЪРХУ ЛУК С ГЪБИ И ОЩЕ НЕЩО "


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /














   Ако обичате пилешки бутчета, топено сирене, гъби и печен лук, то това е вашата рецепта. Крехко месце, топящо се в устата, аромат на топено сирене, маслини, гъби и мнооого лук, това всичко в комбинация е неустоимо вкусно. Опитайте и няма да съжалявате. 
За тази вкусотия ще са ви нужни следните неща.


ПРОДУКТИ



1,5 кг пилешки парти бутчета (пилешки подбедрици)
1,5 кг лук
200 г гъби
150 г топено сирене
150 г обезкостени маслини
300 мл прясно мляко
100 г краве масло
4 с.л. брашно
2 кубчета пилешки бульон
олио
чубрица
бахар
сол
черен пипер
червен пипер
подправка за пиле (пожелание)
магданоз




ПРИГОТВЯНЕ

 Бутчетата се измиват, омазняват с олио и се посоляват на вкус. Нареждат се в тавата, в която ще се готвят и върху всяко едно се поръсва натрошено кубче бульон. Така приготвените бутчета се пекат 15 минути в загряна на 210 градуса фурна. 
През това време се обелва и нарязва лукът на едро. Подправя се с черен и червен пипер, чубрица, бахар, 4 с.л. олио и сол на вкус. Добавят се и нарязаните на ситно магданоз и маслини. Всичко се обърква  добре в купа. 
След като бутчетата се запекат, те се изваждат от тавата и на тяхно място се изсипва подправеният лук. Гъбите се нарязват и се разпръсват върху лука. Отгоре се подреждат бутчетата. Върху всяко се слага парче краве масло и парче топено сирене. Поръсва се с подправка за пиле. Малки парчета от сиренето се слагат и върху лука. Поръсва се с пресен магданоз.
Така приготвената вкусотия се връща отново във фурната и се пече почти до готовност. 

Брашното се размива в част от прясното мляко и се добавя към останалото мляко. 
Двадесетина минути, преди да се извади от фурната, ястието се залива с млякото. Допича се до готовност и се поднася. 
Обичащите чесън, могат да прибавят и чесън на вкус към прясното мляко, преди да залеят пилешкото. 

Ако имате въпроси или искате да коментирате, може да направите това под рецептата. 
Следват снимки, показващи как се приготвят тези вкусни бутчета.

ДА ВИ Е ВКУСНО !





БУТЧЕТАТА СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО И СЕ ОСОЛЯВАТ



ПОРЪСВАТ СЕ С НАТРОШЕНО КУБЧЕ ПИЛЕШКИ БУЛЬОН



БУТЧЕТАТА СЕ ЗАПИЧАТ 15 МИНУТИ НА 210 ГРАДУСА





ЛУКЪТ СЕ НАРЯЗВА НА ЕДРО И СЕ ОВКУСЯВА. ДОБАВЯТ СЕ МАСЛИНИТЕ И СЕ ОБЪРКВА




ЛУКЪТ СЕ ИЗСИПВА В ТАВАТА И ВЪРХУ НЕГО СЕ ПОДРЕЖДАТ ЗАПЕЧЕНИТЕ БУТЧЕТА




СЛАГА СЕ ТОПЕНОТО СИРЕНЕ


ДОБАВЯТ СЕ И БУЧКИ КРАВЕ МАСЛО



ЯСТИЕТО СЕ ВРЪЩА ВЪВ ФУРНАТА


БРАШНОТО СЕ РАЗМИВА В ЧАСТ ОТ МЛЯКОТО


ИЗСИПВА СЕ В ОСТАНАЛОТО МЛЯКО




ПОЧТИ ГОТОВИТЕ БУТЧЕТА СЕ ИЗВАЖДАТ ОТ ФУРНАТА


ЗАЛИВАТ СЕ С ПРЯСНОТО МЛЯКО И БРАШНО


ЯСТИЕТО ОТНОВО СЕ ЗАПИЧА


ПОЛУЧАВА СЕ СТРАХОТНА ВКУСУТИЯ