= БЪРЗИ БУХТИЧКИ =
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Това са едни много вкусни бухтички, като на мен повече ми приличат на понички. Те са меки, сладки и ухаещи на ванилия. Пържат се много бързо, но и толкова бързо свършват. Рецептата е на Ваня Джорджевич, като съм посочила продукти за двойна доза, понеже от една излизат съвсем малко бухтички. Правила съм и тройна доза, които също свършиха веднага. Увеличих и леко захарта, за да са по - сладки.
Нужни са ви следните продукти, за да си приготвите това изкушение:
ПРОДУКТИ
2 яйца
400 г кисело мляко (1 кофичка)
6 с.л. захар
2 пакетчета ванилова захар (може да се заменят с 2 ванилии, като се добави още 1 с.л. захар)
2 бакпулвера
2 щипки сол
400 г брашно
2 с.л. ракия (слага се, за да не попият бухтите мазнина при пържене)
ОЩЕ:
олио за пържене
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
Разбиват се яйцата с киселото мляко. Добавят се захарта, ваниловата захар и солта. Накрая се сипва ракията. Сместа се обърква добре. Прибавя се пресятото с бакпулверите брашно.
От така полученото тесто, което е сравнително рядко, се гребва с лъжица и с помощта на друга лъжица се пуска в загрята мазнина. Стараем се да се получат кръгли топки, но и това да не стане, гарантирам, че ще бъдат изядени. Бухтичките се пържат на средна степен на котлона в малък съд, понеже много бързо трябва да се обърнат и да се извадят. От 6 степени на котлона, аз пържих на 4та. Ако котлонът е прекалено силен, те ще останат отвътре сурови.
Готовите бухтички се изваждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Поднасят се поръсени в пудра захар.
ДОБЪР АПЕТИТ !
СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА
|
РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА С КИСЕЛОТО МЛЯКО |
ДОБАВЯ СЕ ЗАХАРТА |
СИПВА СЕ ВАНИЛОВАТА ЗАХАР И СОЛТА |
ДОБАВЯ СЕ РАКИЯТА |
БРАШНОТО СЕ ПРЕСЯВА ЗАЕДНО С БАКПУЛВЕРА И ПОСТЕПЕННО СЕ ДОБАВЯ КЪМ СМЕСТА |
СМЕСТА СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА РЯДКО ТЕСТО |
ОТ СМЕСТА СЕ ВЗЕМА С ЛЪЖИЦА И С ПОМОЩТА НА ДРУГА ЛЪЖИЦА СЕ ПУСКА В СГОРЕЩЕНА МАЗНИНА |
БУХТИЧКИТЕ СЕ ПУРЖАТ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА СРЕДНА СТЕПЕН НА КОТЛОНА |
ПОДНАСЯТ СЕ ПОРЪСЕНИ С ПУДРА ЗАХАР |