неделя, 3 март 2024 г.

* КЕКС " ТРИБАГРЕНИК "

 

*   КЕКС " ТРИБАГРЕНИК"   *



/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /












ПРОДУКТИ:



      ЗА БЛАТОВЕТЕ:


*   2 яйца

*   120 г захар

*   100 г краве масло

*   280 мл прясно мляко

*   1/4 ч. л. сол

*   400 г брашно   

*   1, 5 ч. л. бакпулвер

*   1 ч. л. портокалова есенция

*   зелена сладкарска боя

*   червена сладкарска боя

*   портокалови корички


    ЗА КРЕМА:


*   бял течен шоколад

*   кафяв течен шоколад



ПРИГОТВЯНЕ:


    Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се солта и мекото краве масло. Отново се разбива до пухкавост и се ароматизира с портокаловата есенция. Следва прясното мляко. Постепенно се прибавя пресятото заедно с бакпулвера брашно. 

      

     Сместа се разделя на три равни части. Едната остава бяла, а към двете части, които ще се боядисват, се добавят портокалови корички. Едната се оцветява със зелена сладкарска боя, а другата с червена. 


     Трите кексови теста се изсипват в три правоъгълни кексови форми, на дъното на които е сложена хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовността се проверява с клечка. Пече се до суха клечка, което отнема 20 - 25 минути. Готовите блатове се оставят да изстинат върху решетка. 

 

        В чинията, в която кексът ще се сервира, се слага първо червен блат. Намазва се с кафяв течен шоколад. Следва зелен блат. Върху него се намазва слой бял шоколад. Най - отгоре се слага бял блат. Той също се намазва с бял шоколад. Украсява се пожелание. 


  Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



     ДА ВИ Е СЛАДКО !










РЕЦЕПТА В СНИМКИ:


Разбиват се яйцата със захарта.


Добавят се солта.


Слага се мекото краве масло.


Отново се разбива до пухкавост и се ароматизира с портокалова есенция.


Следва прясното мляко.


Постепенно се прибавя пресятото заедно с бакпулвера брашно.


Сместа се разделя на три равни части. Едната остава бяла, а към двете части, които ще се боядисват, се добавят портокалови корички.


Едната се оцветява със зелена сладкарска боя, а другата с червена. 


Трите кексови теста се изсипват в три правоъгълни кексови форми, на дъното на които е сложена хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовността се проверява с клечка. Пече се до суха клечка, което отнема 20 - 25 минути. Готовите блатове се оставят да изстинат върху решетка. 


В чинията, в която кексът ще се сервира, се слага първо червен блат. Намазва се с кафяв течен шоколад. Следва зелен блат. 


Върху него се намазва слой бял шоколад. 


Най - отгоре се слага бял блат. Той също се намазва с бял шоколад. Украсява се пожелание. 



























       

 

   

Няма коментари:

Публикуване на коментар