петък, 1 март 2024 г.

* МАСЛЕНИ БИСКВИТКИ МАРТЕНИЧКИ *

 


*  МАСЛЕНИ БИСКВИТКИ "МАРТЕНИЧКИ"   *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /












ПРОДУКТИ:


*   2 яйца

*   150 г пудра захар

*   200 г краве масло

*   500 г брашно

 ванилия

*   червена сладкарска боя



ПРИГОТВЯНЕ:


    В дълбока купа се пресяват брашното и пудрата захар. Прибавят се двете разбити яйца и ванилията. Накрая се добавя мекото краве масло. Сместа се бърка. Омесва се меко тесто. 


    Тестото се разделя на две равни части. Към едната се добавя червената сладкарска боя и отново се меси, за да се получи равномерно оцветяване. 


       Двете теста се разточват на кора с дебелина около един сантиметър. Изрязват се различни формички, които се подреждат в тава, на дъното на която има хартия за печене.  В центъра на всяка формичка се изрязват по - малки елементи и  се разменят. В центъра на бяла фигурка се слага червен елемент и обратното. Ако ще връзвате бисквитките с пресукан конец, тук е моментът да се направят дупки с помощта на сламка.  


  Маслените бисквитки се пекат в предварително загратя на 180 градуса фурна. Стават много бързо. Печенето отнема буквално  пет минути. След като изстинат, могат да се завържат с пресукана прежда, за да станат едни истински мартенички. 


 Бисквитките са много подходящи за следобедното кафе!


  Следва рецептата в снимки,  стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



ДА ВИ Е СЛАДКО ! 








РЕЦЕПТА В СНИМКИ:


В дълбока купа се пресяват брашното и пудрата захар.

Прибавят се двете разбити яйца.

Сипва се ванилията.

Накрая се добавя мекото краве масло.

Сместа се бърка. Омесва се меко тесто.

Тестото се разделя на две равни части.

Към едната се добавя червената сладкарска боя и отново се меси, за да се получи равномерно оцветяване. 

Двете теста се разточват на кора с дебелина около един сантиметър.

Изрязват се различни формички, които се подреждат в тава, на дъното на която има хартия за печене.

В центъра на всяка формичка се изрязват по - малки емлементи и  се разменят. В центъра на бяла фигурка се слага червен елемент и обратното.

Ако ще връзвате бисквитките с пресукан конец, тук е моментът да се направят дупки с помощта на сламка.















 




     






      


Няма коментари:

Публикуване на коментар