* ПАНИРАН КАШКАВАЛ В КОРИ ЗА БАНИЦА *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА/
ПРОДУКТИ
* кашкавал;
* кори за баница;
* яйца;
* щипка сол;
* натрошен корнфлейкс;
* олио за пържене;
ПРИГОТВЯНЕ
Кашкавалът трябва да е добре охладен, преди да се започне паниране. Може да се сложи за 30 - 40 минути във фризер. Нарязва се на парчета с дебелина около 2 см. Всяко парче кашкавал се завива добре в една кора за баница /завиването е показано на снимките под рецептата/ . Подвива се от всички страни, за да не изтече кашкавалът при пърженето.
Всяко така завито "пакетче" се топи първо в разбити с щипка сол яйца, след това в натрошен корнфлейкс и се пържи в силно сгорещено олио от двете страни. Изважда се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Панираният кашкавал се сервира топъл с резенче лимон.
Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!
ДОБЪР АПЕТИТ !
Нарязаният кашкавал се завива в кора за баница по показания начин. |
Всяко парче се топи в разбити яйца. |
Следва обилно покриване с натрошен корнфлейкс. |
Парчетата кашкавал се пържат до златисто в сгорещена мазнина от двете страни. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар