четвъртък, 25 януари 2024 г.

* ПАНИРАН КАШКАВАЛ В КОРИ ЗА БАНИЦА *

 


* ПАНИРАН КАШКАВАЛ В КОРИ ЗА БАНИЦА *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА/














      Това е един много лесен начин за паниране на кашкавал. Корите за баница не позволяват разтичане на кашкавала при панирането, формата му се запазва, а вкусът е невероятен. 
    Не съм посочила грамаж на продуктите, защото всеки сам ще реши какво количество да приготви, според консуматорите.  




ПРОДУКТИ


*   кашкавал;

*   кори за баница;

*   яйца;

*   щипка сол;

*   натрошен корнфлейкс;

*   олио за пържене;


ПРИГОТВЯНЕ


     Кашкавалът трябва да е добре охладен, преди да се започне паниране. Може да се сложи за 30 - 40 минути във фризер. Нарязва се на парчета с дебелина около 2 см. Всяко парче кашкавал се завива добре в една кора за баница /завиването е показано на снимките под рецептата/ . Подвива се от всички страни, за да не изтече кашкавалът при пърженето.

      Всяко така завито "пакетче"  се  топи първо в разбити с щипка сол яйца, след това в натрошен корнфлейкс и се пържи в силно сгорещено олио от двете страни. Изважда се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. 

     Панираният кашкавал се сервира топъл с резенче лимон. 


   Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


  Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.



ДОБЪР АПЕТИТ !





Нарязаният кашкавал се завива в кора за баница по показания начин.









Всяко парче се топи в разбити яйца.



Следва обилно покриване с натрошен корнфлейкс.



Парчетата кашкавал се пържат до златисто в сгорещена мазнина от двете страни. 


Изваждат се върху хартия за печене.



Панираният кашкавал се сервира се топъл с резенче лимон.

















     

Няма коментари:

Публикуване на коментар