* БАНИЧКИ НА САНДВИЧ МЕЙКЪР *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
ПРОДУКТИ:
* 1 пакет кори за баница;
* 120 г кисело мляко;
* 1/2 с. л. сода бикарбонат;
* 3 яйца;
* 1/2 ч.л. сол;
* 200 г натрошено сирене;
* меко краве масло за намазване;
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата със солта. Прибавя се натрошеното сирене. Следва киселото мляко с изгасената в него сода бикарбонат. Сместа се разбърква добре с шпатула.
Намазва се с меко краве масло най - горната кора от пакета. В единия й край се слага от сместа и се нагъва така, че сместа да е като във плик /показано е на снимка по - долу/. Важното е големината на баничката да се съобрази с големината на тостера. Може да се направи една по - голяма баничка или две по - малки... Вие решавате!
Двете страни на "плика" отново се намазват с масло и се затварят в предварително загрят и леко намаслен садвич мейкър.
Баничките се пекат до готовност. Поднасят се топли, като аз спазих класиката - баничка с боза!
Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Разбиват се яйцата със солта. |
Прибавя се натрошеното сирене. |
Следва киселото мляко с изгасената в него сода бикарбонат. |
Сместа се разбърква добре със шпатула. |
Намазва се с меко краве масло най - горната кора от пакета. |
В единия й край се слага от сместа и се прегъва така, че сместа да е като във плик. |
Двете страни на "плика" отново се намазват с масло. |
Затварят се в предварително загрят и леко намаслен садвич мейкър. |
Баничките се пекат до готовност. |
Супер
ОтговорИзтриване