неделя, 11 февруари 2024 г.

"БАНИЧКИ НА САНДВИЧ МЕЙКЪР"

 

*  БАНИЧКИ НА САНДВИЧ МЕЙКЪР *


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /









ПРОДУКТИ:

*   1 пакет кори за баница;
*   120 г кисело мляко;
*   1/2 с. л. сода бикарбонат;
*   3 яйца;
*   1/2 ч.л. сол;
*   200 г натрошено сирене;
*   меко краве масло за намазване;


ПРИГОТВЯНЕ:

    Разбиват се яйцата със солта. Прибавя се натрошеното сирене. Следва киселото мляко с изгасената в него сода бикарбонат. Сместа се разбърква добре с шпатула. 

    Намазва се с меко краве масло най - горната кора от пакета. В единия й край се слага от сместа и се нагъва така, че сместа да е като във плик  /показано е на снимка по - долу/. Важното е големината на баничката да се съобрази с големината на тостера. Може да се направи една по - голяма баничка или две по - малки... Вие решавате!
Двете страни на "плика" отново се намазват с масло и се затварят в предварително загрят и леко намаслен садвич мейкър.  

    Баничките се пекат до готовност. Поднасят се топли, като аз спазих класиката - баничка с боза!

  Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!


   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.




ДОБЪР АПЕТИТ !






Разбиват се яйцата със солта.

Прибавя се натрошеното сирене.


Следва киселото мляко с изгасената в него сода бикарбонат.


Сместа се разбърква добре със шпатула. 


Намазва се с меко краве масло най - горната кора от пакета.


В единия й край се слага от сместа и се прегъва така, че сместа да е като във плик.










Двете страни на "плика" отново се намазват с масло.


Затварят се в предварително загрят и леко намаслен садвич мейкър. 


Баничките се пекат до готовност.



















 

1 коментар: