= МЪФИНИ С КОЛБАС, МАСЛИНИ И КАШКАВАЛ =
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Тези солени мъфини са подходящи за хапване по всяко време - за закуска или просто когато сте гладни.
Вкусни, ароматни и меки, какво повече ви трябва ?
Приготвянето им е като детска игра.
С една дума - бързо, лесно, вкусно...
Аз използвах силиконови форми за направата им, но може да се използват и хартиени. Ако използвате хартийки за мъфини, то те трябва да се намажат добре с олио, за да се отлепват лесно от мъфините.
Продуктите, които са ви нужни за направата на около 12 мъфина са:
ПРОДУКТИ
3 яйца
50 г краве масло
40 г маргарин
220 г кисело мляко
150 г натрошено сирене
100 г обезкостени маслини
100 г колбас по избор
100 г кашкавал
300 г брашно
2,5 ч.л. бакпулвер
чубрица
риган
червен пипер
щипка сол
ПРИГОТВЯНЕ
Важно за приготвянето на смес за каквито и да било мъфини е, че се объркват отделно сухите от течните съставки и накрая се смесват. Тук също съм спазила това правило.
Яйцата се разбиват и към тях се добавя киселото мляко. Смесват се кравето масло и маргарина и се разтопяват. Добавят се към разбитите яйца и се разбърква.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Двете смеси се объркват добре, до получаване на хомогенна смес.
Към сместа се слагат нарязаните на кубчета колбас и кашкавал, както и нарязаните маслини. Добавя се и натрошеното сирене. Сместа се овкусява с чубрица, червен пипер и риган. Ако сиренето не е много солено, се добавя сол.
Формичките, където ще се пекат мъфините, се намазват с олио. Сместа се разпределя във всяка една, като не се пълнят съвсем до горе.
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Пожелание малко преди да се извадят от фурната, върху всеки мъфин се слага по малко настърган кашкавал.
Поднасят се с чаша охладен айрян.
ДОБЪР АПЕТИТ !
СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА
СМЕСВАТ СЕ ТЕЧНИТЕ СЪСТАВКИ |
КЪМ ТЯХ СЕ ДОБАВЯ БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА |
ПРИБАВЯ СЕ НАТРОШЕНОТО СИРЕНЕ |
СЛАГАТ СЕ НАРЯЗАНИТЕ МАСЛИНИ |
ДОБАВЯ СЕ КАШКАВАЛ НАРЯЗАН НА КУБЧЕТА |
КАКТО И КОЛБАС ПО ИЗБОР |
СМЕСТА ЗА МЪФИНИТЕ СЕ ПОДПРАВЯ |
ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ |
ФОРМИТЕ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО |
СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ |
МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 190 ГРАДУСА |
Няма коментари:
Публикуване на коментар