* МЪФИНИ С КОЛБАС, СИРЕНЕ И МАСЛИНИ *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Редовно се чудя какво да направя за домашните. Забелязах обаче, че разните видове солени мъфини, общо взето с каквото има на момента в хладилника, много се харесват.
Това са едни от мъфините, които си хапваме с удоволствие.
ПРОДУКТИ
* 4 яйца;
* 260 г кисело мляко;
* 130 мл олио;
* 450 гр брашно;
* 1 ч.л. сода бикарбонат;
* 120 г колбас по избор (в моя случай луканков салам);
* 120 г обезкостени маслини;
* 170 г сирене;
* чубрица;
* розмарин;
* сол на вкус;
ПРИГОТВЯНЕ
Колбасът и маслините се нарязват. Натрошава се сиренето. В купа се разбиват яйцата. Содата се гаси в киселото мляко и се изсипва в яйцата. Добавя се и олиото. Следват сиренето, маслините и колбасът. Сместа се обърква добре.
Постепенно се прибавя пресятото брашно, като бъркането с лъжица продължава до усвояването му. Получава се гъста и лепкава смес. Посолява се на вкус (внимавайте да не пресолите, ако сиренето и маслините са солени). Слагат се подправки по избор. Аз сложих чубрица и розмарин.
Добре разбърканата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, които са намазани с олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, което отнема около 50 - 55 минути.
Мъфините се хапват топли (въпреки, че и студени са вкусни) с чаша айрян или друго по избор.
В следващите снимки е показан нагледно начинът на приготвяне.
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
ДОБЪР АПЕТИТ !
|
КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА СИТНО |
|
СИРЕНЕТО СЕ НАТРОШАВА |
|
ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТ |
|
ДОБАВЯ СЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО, С ИЗГАСЕНАТА В НЕГО СОДА, КАКТО И ОЛИОТО |
|
СИПВА СЕ СИРЕНЕТО |
|
СЛЕДВАТ КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ |
|
СМЕСТА СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ |
|
ПОСТЕПЕННО СЕ ПРИБАВЯ И ПРЕСЯТОТО БРАШНО |
|
ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ С ЛЪЖИЦА |
|
ПОЛУЧАВА СЕ ГЪСТА ЛЕПКАВА СМЕС |
|
ОВКУСЯВА СЕ С ПОДПРАВКИ НА ВКУС |
|
СИЛИКОНОВИ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО |
|
СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ В ТЯХ, КАТО НЕ СЕ ПЪЛНЯТ СЪВСЕМ ДО ГОРЕ |
|
МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 180 ГРАДУСА В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА ЗА ОКОЛО 50 - 55 МИНУТИ |
|
ПОДНАСЯТ СЕ ТОПЛИ |