* БОРОВИНКОВ ЧИЙЗКЕЙК *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
ПРОДУКТИ:
/ ЗА ФОРМА С ДИАМЕТЪР 28 СМ /
ЗА БЛАТА:
* 500 г чаени бисквити / аз използвам Еверест с масло/;
* 250 г краве масло;
ЗА КРЕМА:
* 400 г крема сирене;
* 400 г заквасена сметана;
* 2 ванилии;
* 16 г желатин / 2 пакетчета по 8 г /;
* 40 мл вода;
* 80 г пудра захар;
ОЩЕ:
* 350 г сладко от боровинки;
* 4 г желатин;
* 15 мл вода;
* боровинки за украса
ПРИГОТВЯНЕ:
Започва се с подготовка на блата.
Бисквитите се смилат на ситно. Аз използвам кухненски робот, но може и да се счукат на ситно. Към тях се добавя разтопеното краве масло. Сместа се обърква добре, докато се получат добре овлажнени трохи. Прехвърля се в тортена форма с махащ ринг, която е покрита с леко омазнена хартия за печене. С помощта на силиконова шпатула или с ръце, сместа се притиска и изравнява, за да се получи равен блат. Слага се в хладилника за около половин час, за да стегне.
През това време се приготвя кремът.
Крема сиренето се разбива на крем, заедно с пудрата захар. Прибавят се заквасената сметана и ванилията. Желатинът се разтваря в студената вода. Изчаква се да набъбне добре и след това се загрява в микровълнова фурна или на водна баня. Разтопеният желатин се прибавя към крема, като се бърка до усвояването му.
Кремът се изсипва върху стегналия вече блат и се заглажда.
Чийзкейкът отново се прибира в хладилник, за да стегне и кремът.
Към боровинковото сладко се прибавят четирите грама желатин, ратворен във вода и след набъбване - разтопен. Разбърква се и се залива чийзкейкът. Този на снимките е тематичен, затова е със сърце в центъра, като за целта си изработих шаблон. Украсява се с пресни боровинки и отново се слага в хладилника.
Чийзкейкът става по - вкусен, ако престои една нощ в хладилника.
Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
ДА ВИ Е ВКУСНО !
Бисквитите се смилат на ситно. |
Към тях се добавя разтопеното краве масло. |
Сместа се обърква добре, докато се получат добре овлажнени трохи. |
Сместа се прехвърля в тортена форма, покрита с намаслена хартия за печене. Притиска се и се заглажда. Слага се в хладилника за половин час. |
Крема сиренето се смесва с пудрата захар. |
Разбиват се на пухкав крем. |
Прибавят се заквасената сметана и ванилията. Отново се разбива. |
Желатинът се разтваря в студената вода. |
Изчаква се да набъбне. |
Загрява в микровълнова или на водна баня. |
Разтопеният желатин се прибавя към крема, като се бърка до усвояването му. |
Кремът се изсипва върху стегналия вече блат и се заглажда. |
Чийзкейкът отново се прибира в хладилник, за да стегне и кремът. |
Към боровинковото сладко се прибавят четирите грама желатин, ратворен във вода и след набъбване - разтопен. |
Разбърква се и се залива чийзкейкът. |
Украсява се с боровинки. |
Супер торта!
ОтговорИзтриванеБраво! Любим!!!!
Изтриване