* НАДИПЛЕН ХЛЯБ СЪС СИРЕНА *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
ПРОДУКТИ
* 450 г брашно;
* 1 ч. л. сол;
* 150 мл топло прясно мляко;
* 1 пакетче суха мая;
* 1 с. л. захар;
* 1 яйце;
* 40 г разтопено раве масло;
ЗА ГАРНИРАНЕ:
* 150 г краве сирене;
* 100 г крем сирене;
* 125 г моцарела;
* масло за намазване;
ПРИГОТВЯНЕ
В купа се пресява брашното заедно със солта. Отделно се смесват млякото, маята и захарта, разбъркват се и се прибавят в направено в брашното кладенче. Добавят се разтопеното масло и разбитото яйце. Омесва се меко тесто, което се покрива и оставя да почине.
Тестото се разточва на правоъгълна кора /подходящата дебелина е от 0,5 до 1 см./ Намазва се обилно с краве масло. Отгоре се разпределят натрошеното краве сирене, моцарелата и крем сиренето.
Така приготвената кора се нарязва на квадрати. Внимателно, за да не изпадат сирената, квадратите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Те се застъпват така, че да се образува венец /оформянето е показано на снимките под рецептата/. Венецът отново се намазва с масло и се покрива, за да може да втаса.
Надипленият хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печенето отнема около 20 - 30 минути. Консумира се според предпочитанията, топъл или студен.
Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!
ДОБЪР АПЕТИТ !
Пресява се брашното със солта. |
Отделно се смесват млякото, маята и захарта. |
В кладенче се слагат маята, разтопеното масло и разбитото яйце. |
Замесва се меко тесто, покрива се и се оставя да почине. |
Тестото се разточва на правоъгълна кора, намазва се обилно с масло и отгоре се разпределят трите вида сирена. |
Кората се нарязва на квадрати. |
Квадратите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Те се застъпват така, че да се образува венец. Покрива се и се оставя да втаса. |
Надипленият хляб са пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар