* МАСЛЕНИ ГОФРЕТИ *
/РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА/
Това е още една рецепта за гофрети, които са със силен аромат на масло и един по - различен вкус от другата рецепта в блога. Изброените продукти с за 8 - 9 гофрети, така че ако искате по - голямо количество, удвоете продуктите.
ПРОДУКТИ
/за 8 - 9 гофрети/
* 200 г меко краве масло;
* 160 г захар;
* 1 пакетче ванилена захар;
* 4 яйца;
* 1 щипка сол;
* сок от един лимон;
* 300 г брашно;
* 1/2 пакетче бакпулвер;
* 125 мл газирана вода;
* канела пожелание;
ПРИГОТВЯНЕ
Разбива се маслото със захарта, и ванилената захар. Добавят се яйцата и щипката сол. Отново се разбива до разпенване на сместа. Следва лимоновият сок.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прибавя постепенно към сместа при непрекъснато бъркане. Накрая се сипва газираната вода. Пожелание се добавя канела, която прави сместа още по - ароматна.
Гофретникът, предварително загрял, се намазва с олио с помощта на силиконова четка. От сместа се сипва в него, затваря се и се изчаква нужното време за изпичане.
Гофретите се сервират с течен шоколад, мед, сладко или каквото предпочитате! Вкусни са и свършват за секунди 😋
Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!
ДА ВИ Е СЛАДКО !
Разбива се маслото със захарта и ванилената захар. |
Добавят се яйцата и щипката сол. Разбива се и се сипва лимонов сок. |
Постепенно се прибавя пресятото брашно с бакпулвера. |
Накрая се сипва газираната вода. |
От сместа се сипва в загрялия и намазан с олио гофретник. |
Гофретите се пекат до готовност. |
Сервират се с течен шоколад, мед, сладко или каквото предпочитате! |
Няма коментари:
Публикуване на коментар