вторник, 14 март 2017 г.

* ПЛОДОВИ БОНБОНИ С ЯДКИ *




*  ПЛОДОВИ БОНБОНИ С ЯДКИ  *


/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /














 Не съм си мислила, че може да има бонбони, които са хем вкусни, хем полезни. Тези бонбони обаче са точно такива - много сладки, чак накъртващи от сладост, но в същото време нямат грам захар. Състоят се само от плодове и сурови ядки. Е не са ли полезни ? Дори моето дете, което не успявам да накарам да хапва плодове, си хапва от полезните бонбони с удоволствие. Ето как може да си ги направите.


ПРОДУКТИ

*   220 г обезкостени и обелени фурми;
*   80 г сушени червени боровинки;
*   80 г златни стафиди;
*   120 г сурови орехови ядки;
*  120 г суров микс от ядки (бадеми, лешници,  кашу и др.);

*   кокосови стърготини за овалване;



ПРИГОТВЯНЕ


   Фурмите се обелват и обезкостяват.
Ядките се смилат в блендер на ситно. Прибавят се боровинките и стафидите и отново се смилат, заедно с ядките. Следват  обезкостените и обелени фурми. Отново се включва блендера, докато и фурмите се смелят и миксират с ядките. Получава се гъсто лепкаво тесто, към което се прибавят пожелание 4 - 5 с. л. кокосови стърготини. Омесва се за да се разпределят равномерно стърготините. 

  От сместа се оформят топчета, които се овалят в кокосовите стърготини. 
Пожелание може да се сложи отгоре върху всяка бонбонка по една боровинка, стафидка или ядка. Бонбоните трябва да престоят два-три часа в хладилник и са готови за консумация. 

    Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.

  В следващите снимки е показано как се приготвят стъпка по стъпка.


ДА ВИ Е СЛАДКО !






ФУРМИТЕ СЕ ОБЕЛВАТ И ОБЕЗКОСТЯВАТ


ПРИГОТВЯТ СЕ ЯДКИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ПЛОДОВЕ








ЯДКИТЕ СЕ СМИЛАТ В БЛЕНДЕР




ПРИБАВЯТ СЕ СТАФИДИТЕ И БОРОВИНКИТЕ 


ОТНОВО СЕ МИКСИРА


КЪМ МИКСА СЕ ДОБАВЯТ ФУРМИТЕ




ОТНОВО СЕ ПУСКА БЛЕНДЕРА И СЕ СМИЛА И МИКСИРА


ПОЛУЧАВА СЕ ГЪСТО ЛЕПНЕЩО ТЕСТО, КЪМ КОЕТО СЕ ПРИБАВЯТ 4 - 5 С .Л. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ


ОМЕСВА СЕ, ЗА ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ СТЪРГОТИНИТЕ


ОТ СМЕСТА СЕ ОФОРМЯТ ТОПЧЕТА, КОИТО СЕ ОВАЛЯТ В КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ







БОНБОНИТЕ ПРЕСТОЯВАТ В ХЛАДИЛНИК 2 -  3  ЧАСА И СА ГОТОВИ ЗА КОНСУМАЦИЯ

















   

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар