* ПЕЧЕНИ КАРТОФИ " СЮРПРИЗ " *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Картофи на фурна, пържени картофи, картофена салата..... Ами нека този път картофите са приготвени по по-различен начин.
Нещо съвсем елементарно, но много вкусно. Препоръчвам с две ръце.
Относно продуктите, няма точни количества. Всичко е на око и слагате това, което обичате да хапвате. Могат да се направят с бекон, колбас, пушено филе или др.
ПРОДУКТИ
* Големи картофи (брой, който ви е нужен )
* бекон, пушено филе, салам или друг колбас по избор
* кашкавал
* краве масло
* олио или зехтин
* черен пипер
* сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват и измиват. Правят се разрези по дължина и ширина, като се внимава да не се среже до края (вижда се добре на снимките след рецептата). Броят на разрезите зависи от големината на картофа. Целта е да се получат "джобчета" .
Във всеки разрез се слага от колбаса, който е тънко нарязан. Слагат се парченца също тънко нарязан кашкавал, както и парченца краве масло. Хубаво е да е твърдо маслото (тоест току що извадено от хладилника) за да се сложи по-лесно в разреза. По този начин се приготвят всички картофи. Посоляват се със сол и черен пипер на вкус.
Приготвят се големи парчета алуминиево фолио и всеки един картоф се поставя върху парче фолио, полива се с малко олио или зехтин и се увива добре.
Картофите се слагат в тава и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна. Печенето отнема около час и половина. Сервират се топли.
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
В следващите снимки е показано приготвянето на тази вкусотия.
ДОБЪР АПЕТИТ !
ОБЕЛЕНИТЕ КАРТОФИ СЕ СРЯЗВАТ ПО ДЪЛЖИНА И ШИРИНА, КАТО СЕ ВНИМАВА ДА НЕ СЕ СРЕЖЕ ДО КРАЯ |
В РАЗРЕЗИТЕ СЕ СЛАГАТ ПАРЧЕТА КОЛБАС |
СЛАГАТ СЕ ПАРЧЕНЦА КАШКАВАЛ И КРАВЕ МАСЛО |
ПОСОЛЯВАТ СЕ СЪС СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР НА ВКУС |
ВСЕКИ КАРТОФ СЕ СЛАГА ВЪРХУ ГОЛЯМО ПАРЧЕ АЛУМИНИЕВО ФОЛИО И СЕ ПОЛИВА С ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН |
КАРТОФИТЕ СЕ ПОДРЕЖДАТ В ТАВА И СЕ ПЕКАТ НА 200 ГРАДУСА В ЗАГРЯТА ФУРНА ОКОЛО ЧАС И ПОЛОВИНА |
ПОДНАСЯТ СЕ ТОПЛИ |
Няма коментари:
Публикуване на коментар