* ЛЕСНИ И ВКУСНИ МИЛИНКИ *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Тези милинки съм правила доста пъти, защото стават бързо и са много лесни. Вкусни са и са добър вариант за топла и приятна закуска със семейството през уикенда например. Из цялата кухня се носи аромат на масло и не трябва нищо в допълнение, освен чаша айрян. Опитайте!
ПРОДУКТИ
* 2 яйца;
* 350 - 400 г сирене;
* 200 мл прясно мляко;
* 100 г масло;
* 1 ч.л. сол;
* 1 ч.л. захар;
* 470 г брашно;
* 1 кубче мая от 42 г;
Още:
* 150 г кисело мляко;
* 2 яйца;
ПРИГОТВЯНЕ
Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта и 3-4 лъжици брашно. Оставя се на топло, за да се активира.
В дълбок съд се разбиват двете яйца. Добавят се натрошеното сирене, солта и шупналата вече мая. На етапи се прибавя пресятото брашно, като се бърка с дървена лъжица до получаване на тесто, което е доста лепкаво, но това да не ви притеснява.
Кравето масло се разтопява, а фурната се включва на 180 градуса да загрява.
От тестото, без да се изчаква, се правят топчета с големина на голям орех, като при оформянето им се топят ръцете в маслото. Топчетата се подреждат в тава с диаметър 28 см, на дъното и по стените на която има леко намаслена хартия за печене.
Двете яйца се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко и останалото разтопено краве масло. С тази смес се заливат милинките и без да се чака се слагат във фурната. Пекат се до златисто.
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
Стъпките по приготвянето може да видите в следващите снимки.
ДА ВИ Е ВКУСНО !
ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТ |
ДОБАВЯТ СЕ СИРЕНЕТО И СОЛТА |
СЛЕДВА ШУПНАЛАТА МАЯ |
НА ЕТАПИ СЕ СИПВА И ПРЕСЯТОТО БРАШНО, КАТО СЕ БЪРКА С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА |
ТАВАТА СЕ ПОКРИВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ |
КРАВЕТО МАСЛО СЕ РАЗТОПЯВА |
ОТ ТЕСТОТО СЕ КЪСАТ ТОПЧЕТА С НАМАСЛЕНИ РЪЦЕ, КОИТО СЕ ПОДРЕЖДАТ В ТАВАТА |
ОСТАНАЛОТО МАСЛО СЕ СМЕСВА С ЯЙЦАТА И КИСЕЛОТО МЛЯКО И СЕ ЗАЛИВАТ МИЛИНКИТЕ |
ПЕКАТ СЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ |
Рецептата е на Ваня Джорджевич.
Няма коментари:
Публикуване на коментар