* КАРТОФЕН ПАЙ
СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Вкусен картофен пай, пълен с зеленчуци. Страхотен аромат и вкус. Разбира се, ако не искате да е само с картофи и зеленчуци, може да сложите и кайма, бекон или някакво пушено филе.
Приготвянето е лесно, но ще ви трябва разглобяема форма за торта.
И така, ето ги продуктите, които аз използвах, с уговорката, че и със зеленчуците може да се прояви фантазия и да са различни от посочените.
ПРОДУКТИ
* 14 - 15 средно големи картофа;
* 2 - 3 пиперки;
* около 10 бр. гъби;
* 1 буркан грах консерва;
* шепа обезкостени маслини;
* връзка зелен лук;
* магданоз;
* сол;
* черен пипер;
* чубрица;
ПРИГОТВЯНЕ
От картофите се отделят 2 -3 и останалите се обелват и сваряват. Още топли се намачкват и овкусяват със сол, черен пипер и чубрица на вкус.
Тортената форма се приготвя, като се покрива дъното и стените и с леко намазнена хартия за печене. По - голяма част от картофената смес се изсипва на дъното на формата, като се оформя така, че да покрие дъното и стените.
Приготвя се плънката, като се задушават в малко мазнина връзката зелен лук, нарязан на ситно, нарязаните пиперки и наситнените гъби. След като се задушат, свалят се от котлона и се прибавят нарязаните маслини, консервата грах и магданоз.
Плънката се овкусява и се изсипва върху картофената смес. Притиска се и отгоре и се изсипва заделената част картофена смес, за да се покрие. Заглажда се добре.
2 - 3 сурови картофа се нарязват на тънки шайби и се редят върху пая, като се намазват с олио.
Паят се пече на 190 градуса до запичане на суровите картофи. Той трябва да е изстинал, за да се извади от формата.
Рецептата нагледно може да видите в следващите снимки.
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
ДОБЪР АПЕТИТ !
СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА
ЧАСТ ОТ СВАРЕНИТЕ, НАМАЧКАНИ И ОВКУСЕНИ КАРТОФИ СЕ РАЗСТИЛАТ НА ДЪНОТО И ПО СТЕНИТЕ НА ТОРТЕНАТА ФОРМА |
ЗАДУШАВАТ СЕ ЗЕЛЕНИЯТ ЛУК, ПИПЕРКИТЕ И ГЪБИТЕ, НАРЯЗАНИ НА СИТНО. СВАЛЯТ СЕ ОТ КОТЛОНА И СЕ ДОБАВЯТ МАСЛИНИТЕ И КОНСЕРВАТА ГРАХ И МАГДАНОЗ. ОВКУСЯВА СЕ. |
ПЛЪНКАТА СЕ ИЗСИПВА ВЪРХУ КАРТОФИТЕ, КАТО СЕ ПРИТИСКА |
ВЪРХУ ПЛЪНКАТА СЕ ИЗСИПВАТ ОСТАНАЛИТЕ СВАРЕНИ КАРТОФИ И СЕ ЗАГЛАЖДА |
ДВА - ТРИ СУРОВИ КАРТОФА СЕ НАРЯЗВАТ НА ТЪНКИ ШАЙБИ И СЕ ПОДРЕЖДАТ ОТГОРЕ |
ПЕЧЕ СЕ НА 190 ГРАДУСА ДО ЗАПИЧАНЕ НА СУРОВИТЕ КАРТОФИ |
Няма коментари:
Публикуване на коментар