* МИНИ РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
За тази рецепта няма да посочвам количество на продуктите. Просто не е нужно. Направете толкова, колкото ви се яде или се съобразете с броя на консуматорите 😋
ПРОДУКТИ:
* тиквички;
* олио;
* сол;
* крема сирене;
* чесън и копър пожелание;
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се по дължина на филийки с дебелина 4 - 5 мм. Дъното на оребрен тиган се намазва леко с олио с помощта на силиконова четка. Загрява се. Тиквичките се подреждат в тигана, също се намазват и се посоляват. Пекат се до готовност и се обръщат. Процедурата се повтаря - намазване и солене.
Към крема сиренето се прибавя ситно нарязан чесън и копър. Разбърква се.
Всяко парче тиквичка се намазва обилно с крема сирене и се навива на мини руло. Поднасят се с чеснов сос с копър.
Следва рецептата стъпка по стъпка. Ако имате въпроси, ако искате да споделите впечатления или резултат от приготвената рецепта, моля, оставете коментар!
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Тиквичките се измиват почистват от дръжките. Нарязват се по дължина на филийки с дебелина 4 - 5 мм. |
Тиквичките се подреждат в намаслен оребрен тиган. |
Намазват се и се посоляват. |
Пекат се до готовност и се обръщат. Процедурата се повтаря - намазване и солене. |
Към крема сиренето се прибавя ситно нарязан чесън и копър. Разбърква се. Всяко парче тиквичка се намазва обилно и се навива.
Поднасят се с чеснов сос и копър. |