* МЪФИНИ " БАРНИ " *
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Тези мъфини съм правила хиляди пъти, защото са ми любими. Различни са от другите, понеже в тях има грис, който се усеща при хапване и има едно особено хрупкане. Ами не може да се опише точно - трябва да се опита. А относно пълнежа - кой каквото предпочита. Шоколад, домашно сладко, мммм.... с всичко са хубави. Винаги правя поне двойна доза.
ПРОДУКТИ
* 150 г захар;
* 2 пакетчета ванилова захар;
* 2 яйца;
* 200 г заквасена сметана;
* 10 с. л. олио (90 мл);
* 150 г брашно;
* 150 г грис;
* 1 бакпулвер (10 г);
Още:
* течен шоколад или сладко;
ПРИГОТВЯНЕ
Разбиват се яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавя се олиото при непрекъснато бъркане. Следва заквасената сметана, брашното с бакпулвера в него и гриса. Продължава се бъркането до получаване на хомогенна смес.
От сместа се сипва във форми за мъфини (хартиени или силиконови), като не се пълнят до горе, а малко над половината. В центъра на всяка мъфина се слага течен шоколад или сладко.
Мъфините се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна до готовност. Ако желаете, може да украсите, като вложите фантазия.
От тази доза излизат 15 мъфина.
Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.
ДА ВИ Е СЛАДКО !
СЛЕДВА РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА
РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА |
СЛАГА СЕ И ВАНИЛОВАТА ЗАХАР И ОЛИОТО |
СЛЕДВА ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА |
ДОБАВЯ СЕ И ГРИСА |
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СЕ НАСИПВА ВЪВ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ |
В ЦЕНТЪРА НА ВСЯКА МЪФИНА СЕ СЛАГА СЛАДКО |
ИЛИ ТЕЧЕН ШОКОЛАД |
ПЕКАТ СЕ ДО ГОТОВНОСТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯНА НА 180 ГРАДУСА ФУРНА |
ХАПВАТ СЕ С АПЕТИТ |