неделя, 27 февруари 2022 г.

* ДОМАШНИ ПОНИЧКИ *


*  ДОМАШНИ ПОНИЧКИ *


/ ПРИГОТВЕНИ С ШПРИЦ ЗА ПОНИЧКИ /


/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /





  Това са едни страхотни понички, подходящи както за закуска, така и за похапване по всяко време на деня. Правя ги много често, защото децата ми ги обожават, а и не само те :) Опитайте ги и ще ви станат любими!

ПРОДУКТИ


*   4 яйца;
*   400 г / една кофичка/ кисело мляко;
*   130 г пудра захар;
*   2 ванилии;
*   15 г бакпулвер;
*   2 с. л. ракия;
*   3 с. л. олио;
*   500 г брашно;

ОЩЕ:
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ;


ПРИГОТВЯНЕ


  Разбиват се яйцата. Добавят се пудрата захар и ванилиите. Следва киселото мляко, като сместа отново се разбърква. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Постепенно, лъжица по лъжица се добавя към останалите продукти. Накрая се добавят 3 с. л. олио, както и 2 с.л. ракия, която не позволява поничките да поемат от мазнината, в която се пържат. 
Всичко се разбърква много добре с миксер. Получава се гладка смес, която е по - гъста от боза. 

  Сместа се изсипва в шприца за понички /на няколко пъти/ и се шприцова в предварително загрята мазнина.

   Поничките се пържат в обилна мазнина на средна степен на котлона. Обръщат се, за да се изпържат от двете страни. Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервират се поръсени с пудра захар, разтопе
н шоколад, топинг или друго, което обичате. 

   Ако обичате да готвите, заповядайте в моята кулинарна група „Вкусни тайни с Вили“, която ще намерите ТУК. Присъединете се и последвайте страницата на блога и във  Facebook ТУК, за да не изпускате новите рецепти.


ДОБЪР АПЕТИТ !



РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА С ПУДРАТА ЗАХАР И ВАНИЛИИТЕ

ДОБАВЯ СЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО

СЛЕДВА ПРЕСЯТОТО С БАКПУЛВЕР БРАШНО

СЛЕДВАТ ОЛИОТО И РАКИЯТА

СМЕСТА СЕ РАЗБЪРКВА ДОБРЕ С МИКСЕР

ПОЛУЧАВА СЕ СМЕС,  КОЯТО Е ПО - ГЪСТА ОТ БОЗА

СМЕСТА СЕ ИЗСИПВА В ШПРИЦ ЗА ПОНИЧКИ

ПОНИЧКИТЕ СЕ ШПРИЦОВАТ В СГОРЕЩЕНА МАЗНИНА

ПЪРЖАТ  СЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ДО ЗЛАТИСТО


ГОТОВИТЕ ПОНИЧКИ СЕ ИЗВАЖДАТ ВЪРХУ КУХНЕНСКА ХАРТИЯ

ПОДНАСЯТ СЕ СЪС ШОКОЛАД, ТОПИНГ ИЛИ ПУДРА ЗАХАР